Pulpă de miel la cuptor

8 porții gata în 5 ore + 15 minute de odihnă, 449 calorii per porție, 20 g grăsimi, 15 g carbohidrați

pulpa de miel la cuptor

Ingrediente necesare preparării pulpei de miel

2 cepe mari, tăiate felii

1 pulpă de miel de circa 2,5 kg – după preferință poți înlocui cu porc

6-8 căței de usturoi, întregi

Câteva crenguțe de cimbru

¾ linguriță semințe de fenicul, zdrobite

1 baton de scorțișoară – opțional

6 cuișoare

2-3 anason stea

10 prune

50 ml oțet de mere

50 g zahăr

Sferturi de lămâie pentru servit – sau murături asortate

Cum prepari pulpa de miel la cuptor

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază ceapa și carnea în tavă și dă la cuptor 20 min.

2 Micșorează temperatura cuptorului la semnul ½, 130°C. Adaugă condimentele, mirodeniile, prunele și 300 ml apă. Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 4 ore și 45 min.

3 Lasă friptura să se  odihnească 15 min. Prepară sosul: amestecă sucurile din tavă cu 4 linguri de prune, degresează și adaugă oțetul și zahărul.

4 Fierbe sosul câteva  minute. Stropește cu zeama de lămâie și presară piper negru. Servește cu orez fiert la aburi.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Mancaruri