Pulpă de miel la cuptor
8 porții gata în 5 ore + 15 minute de odihnă, 449 calorii per porție, 20 g grăsimi, 15 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pulpei de miel
2 cepe mari, tăiate felii
1 pulpă de miel de circa 2,5 kg – după preferință poți înlocui cu porc
6-8 căței de usturoi, întregi
Câteva crenguțe de cimbru
¾ linguriță semințe de fenicul, zdrobite
1 baton de scorțișoară – opțional
6 cuișoare
2-3 anason stea
10 prune
50 ml oțet de mere
50 g zahăr
Sferturi de lămâie pentru servit – sau murături asortate
Cum prepari pulpa de miel la cuptor
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază ceapa și carnea în tavă și dă la cuptor 20 min.
2 Micșorează temperatura cuptorului la semnul ½, 130°C. Adaugă condimentele, mirodeniile, prunele și 300 ml apă. Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 4 ore și 45 min.
3 Lasă friptura să se odihnească 15 min. Prepară sosul: amestecă sucurile din tavă cu 4 linguri de prune, degresează și adaugă oțetul și zahărul.
4 Fierbe sosul câteva minute. Stropește cu zeama de lămâie și presară piper negru. Servește cu orez fiert la aburi.