Dacă deprinzi tehnica de bază, o să îți iasă de fiecare dată.
2 porții gata în 15 minute, 600 calorii per porție, 25 g grăsimi, 64 g carbohidrați
1 lingură ulei de măsline
65 g costiță, tăiată cuburi
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 ou, 2 gălbenușuri
25 g parmezan, răzuit plus pentru servit
1 lingură pătrunjel, tocat
1 Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj.
2 Încinge uleiul într-un vas larg neaderent și prăjește costița 5 min, sau până când se rumenește și devine crocantă. Adaugă usturoiul și ține pe foc 1 min. Ia vasul de pe foc și lasă deoparte.
3 Scurge pastele de lichid și păstrează deoparte puțin din apa de fiert. Combină oul cu parmezanul și gălbenușurile și potrivește gustul de sare și piper.
Adaugă pastele în vasul cu costiță și toarnă desupra oul cu parmezan, amestecând continuu. Pastele trebuie să coaguleze oul treptat. Dacă pare prea uscat, adaugă puțină apă de la fiert.
4 Presară pătrunjel și parmezan și servește.
✱ În loc de spaghete poți folosi paste din făină fără gluten sau din făină integrală. La fel de bine merg papardelle sau tagliatelle.
✱ Folosește cleștii speciali pentru a amesteca și a servi pastele.
✱ Folosește altă combinație de brânză și verdeață: spre exemplu brânză de capră și salvie sau brânză Ceddar și ceapă verde.