Pui cu chimen-dulce gatit in hartie, cu morcovi Vichy

Pui cu chimen-dulce gatit in hartie, cu morcovi Vichy

Pui, chimen-dulce, morcovi Vichy

Dupa ce fierbeti cartofii noi, taiati-i in sferturi si asezonati-i cu scortisoara, piper negru, sare, chimion si ghimbir.
Asezati fiecare copan pe o foaie de hartie rezistenta la grasimi, presarati piper negru, sare si foarte putin chimion pentru aroma si puneti un pic de chimen-dulce peste fiecare dintre ele.
Puneti si cartofii pregatiti impreuna cu copanele, infasurati-le in hartie si asezati-le pe o tava de cuptor.
Gatiti in cuptor, mai intai timp de 20 de minute la 250°C, apoi timp de 55-60 de minute la 180°C.
Dupa ce scoateti copanele din hartie, le puteti servi cu morcovi Vichy.

Prepararea morcovilor Vichy:
Spalati morcovii, curatati-i, taiati-i felii si puneti-i intr-o cratita. Adaugati ulei de masline, sare, zahar si apa astfel incat sa nu acopere morcovii cu mai mult de 2 cm.
Dati-i in clocot, apoi fierbeti-i la foc iute aproximativ 45 de minute, pana cand din lichid nu mai ramane decat o pelicula untoasa groasa.
Agitati morcovii pentru a distribui pelicula uniform.
Rasturnati pe un platou cald. Garnisiti cu patrunjel tocat.

Sfaturi practice:
Nu preincalziti cuptorul. Veti obtine rezultate mai bune daca incalziti cuptorul treptat.

Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro

.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din carne de pasare