Pui cu brânză la cuptor
4 porții, gata în 4 ore, 388 calorii per porție, 18 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării puiului cu brânză la cuptor
8 bucăți copane de pui fără pieliță
2 linguri făină
O ceapă tăiată
250 ciuperci
3 căței de usturoi zdrobiți
2 lingurițe de cimbru proaspăt
200 ml supă limpede de pui
60 g amestec crocant: 30 g pesmet, 30 g unt, 100 g cașcaval răzuit
Cum prepari puiul cu brânză la cuptor
Într-o pungă de plastic pune făina, un praf de sare, piper, boia și adaugă carnea. Amestecă până când se îmbracă în făină. Așază carnea în vasul din fontă.
Adaugă ceapa, ciupercile, usturoiul și cimbrul. Toarnă supa de pui cât să se acopere și dă la foc mare. Acoperă cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 4 ore.
Porționează în 4 forme individuale din aluminiu și lasă să se răcească. Presară amestec crocant, cașcaval, acoperă cu capac și congelează.
Dă la cuptor direct din congelator la semnul 2/160 grade C o oră. Sau pune într-un vas rezistent la cuptor, presară amestec crocant, cașcaval și dă la cuptor 30 de minute la semnul 6/200 grade C.