Trebuie neapărat să încerci și tu această prăjitură cu blat de biscuiți și nuci aromate. Este delicioasă și foarte aromată! Se face fără foc!
* 4-6 porții * timp de pregătire 30 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
500 g biscuiți populari
1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri
300 g mieji de nucă
1 sticluță esență de rom
1 pliculeț de praf pentru frișcă
2 linguri cacao pentru ornat
MOD DE PREPARARE
1. Pune toate nucile într-un bol și toarnă toată esența de rom peste ele. Lasă-le să se îmbibe cu aromă (le poți pune în esență cu o seară înainte).
2. Așază jumătate din cantitatea de biscuiți într-o tavă mai înaltă – atenție cum îi așezi, pentru că aceștia formează blatul. Nu îi rupe și îi poți așeza în două straturi.
3. Peste biscuiți așezi nucile însiropate, ca un alt strat de prăjitură.
4. Prepară crema de ciocolată și întinde-o cu grijă peste nuci.
5. Mai pune un strat subțire de biscuiți. Acum poți întinde și frișca pe deasupra, după ce ai preparat-o. Pe deasupra poți pudra un pic de cacao.
Poftă bună!