Postul Paştelui – detoxifierea organismului prin raw vegan

Astăzi, 18 martie, începe Postul Mare care precede sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe care, anul acesta, o vom sărbători duminică, 5 mai.

În funcţie de fiecare dintre noi, postul poate să fie o experienţă revelatoare din punct de vedere spiritual şi detoxifiantă pentru organismul uman.

Perioada de post alimentar şi nu numai este ca o curăţenie de primăvară, pe care o facem atât în corpul nostru, cât şi în sufletul nostru.

Dacă până acum am tot încercat să renunţăm la dulciuri, chipsuri, semi-preparate din carne, alimente prăjite şi grase, sucuri cu aditivi şi coloranţi, etc, postul ne oferă ocazia perfectă de a adopta un stil de viaţă sănătos.

Limfa are rolul de a ne curăţa corpul de toxine, dar de multe ori este suprasolicitată, de aceea consumul de multă apă plată, dar şi de alimente vegane o va ajuta să ne menţină sănătatea.

Această perioadă îi oferă corpului nostru şansa de a se curăţa şi vindeca singur, iar noi vom avea ocazia de a observa relaţia pe care acesta o are cu hrana.

Dacă după câteva zile de post o să observaţi că anumite simptome (alergie, dureri de cap, oboseală, eczeme, crampe abdominale, constipaţie) dispar, este bine să vă întrebaţi cât de sănătoasă a fost alimentaţia de zi cu zi.

În funcţie de starea de sănătate, dar şi de pregătirea anterioară, primele zile de post pot fi uşor dificile şi incomode.

În timpul postului, datorită detoxifierii organismului este posibil sa apară următoarele simptome: respiraţie grea, greaţă, ameţeală, miros neplăcut al corpului.

Nu vă îngrijoraţi, sunt normale!

La sfârşitul unui post bazat pe o alimentaţie cu fructe, legume, seminţe încolţite o sa observaţi că pielea are un aspect mai sănătos şi aveţi mai multă energie, pentru că organismul a reuşit să scape de toxine.

Recomandări alimentare de post

Într-un post bazat pe sucuri proaspete vi le recomandăm pe cele din: mere, pere, portocale, sfeclă roşie, morcovi, ţelină, pătrunjel, spanac.

Băuturile verzi obţinute din spirulină şi alge albastre-verzi sunt excelente pentru detoxifiere. Dar, atenţie, nu este indicat să consumaţi mai mult de o porţie pe zi.

Legume pe care vi le recomandăm să le consumaţi din belşug, fie crude sau înăbuşite: broccoli, conopidă, toate tipurile de varză, ceapă, usturoi, morcovi, sfeclă.

Plante şi ierburi detoxifiante:

Cruşin şi rădăcină de lemn dulce – au efecte laxative şi ajută colonul să elimine depozitele de resturi alimentare

Rădăcină de brusture – curăţă sângele, ajută activitatea ficatului şi are un rol antibacterian.

Păpădie, pătrunjel şi strugurii-ursului ajută la evacuarea rinichilor şi la curăţarea pielii.

Armurariu şi Ştevie creaţă – susţin ficatul, curăţă pielea şi sângele.

Un post bazat doar pe sucuri proaspete poate să fie ţinut cu suc de mere sau de pere, de trei ori pe zi. Pe lângă acestea, puteţi adăuga legume şi băuturi verzi.

Dacă un post bazat doar pe sucuri este prea greu de dus, puteţi să introduceţi legume proaspete şi cereale încolţite, din alimentaţia raw vegan.

Articol inspirat din Cartea ,,Mica Biblie a Nutriţiei,,

Reteta raw vegan: Salata cu muguri de pin

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar