Platou cu salata niçoise

Gata in: 30 min; Calorii: 383 per portie; Grasimi: 29 g; saturate: 4 g.

Pentru vinegreta:

  • 2 linguri mustar cu boabe intregi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • un varf lingurita zahar
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ceapa verde, tocata

Pentru salata:

  • 300 g cartofi
  • 300 g fasole verde
  • 3 oua
  • 200 g rosii-cireasa, taiate in doua
  • 100 g masline
  • 285 g inima de anghinare in ulei, scursa de lichid
  • 3 fileuri de ton proaspat, de circa 100 g fiecare
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Pregateste dinainte

  • Pune toate ingredientele pentru vinegreta intr-un borcan cu capac, scutura borcanul de cateva ori si da la frigider.
  • Taie cartofii bucati mici si fierbe-i pana cand se patrund, scurge-i de apa, acopera vasul cu capac si lasa-i deoparte. Cu putin timp inainte ca ei sa fie gata, adauga fasolea si lasa sa fiarba impreuna.
  • Fierbe ouale timp de 8 minute, trece-le imediat sub jet de apa rece si curata-le de coaja.

Cand prietenilor incepe sa li se faca foame…

  • Taie ouale sferturi si asaza-le pe platou, impreuna cu cartofii, fasolea, maslinele, rosiile si inima de anghinare.
  • Unge fileurile de ton cu ulei de masline si presara sare si piper. Incinge un vas neaderent si frige fileurile timp de 2 minute pe fiecare parte. Rupe-le bucati si presara-le in mijlocul platoului de legume. Stropeste totul cu vinegreta pastrata la rece.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume