Plăcintă de pui și ciuperci
4 porții gata în 40 minute, 481 calorii per porție, 25 g grăsimi, 9 g grăsimi saturate
Ce ingrediente folosești la plăcinta de pui și ciuperci
– O lingură ulei de floarea-soarelui
– Un fir de praz tăiat felii subțiri
– ½ linguriță tarhon
– 100 ml vin alb
– 400 g conservă supă cremă de ciuperci
– 250 g friptură de pui tăiată fâșii
– 125 g mazăre decongelată
– O lingură muștar cu boabe întregi
– 250 g foitaj
– Un ou bătut
Cum prepari plăcinta de pui și ciuperci
Încinge cuptorul la semnul 6/200 grade C. Într-un vas pe foc încinge uleiul și prăjește prazul 5 minute până când se înmoaie.
Adaugă tarhonul și stinge cu vinul și fierbe până când scade la jumătate. Adaugă supa cremă, carnea de pui, mazărea și muștarul. Adu la punctul de fierbere. Porționează în 4 boluri de 300 ml rezistente la cuptor.
Pe suprafața de lucru tapetată cu făină întinde foitajul într-o foaie de grosimea unei monede. Decupează 4 discuri mai mari cu 3 cm decât bolurile. Unge marginea bolurilor cu ou și acoperă cu câte un disc de aluat. Fă o gaură în mijlocul capacului și unge din nou cu ou bătut. Pune bolurile în tava de copt și dă la cuptor 15-20 minute până când crește și se rumenește.