Plăcintă de pui cu legume
După cum arată, n-ai zice că este totuşi un preparat cu conţinut scăzut de calorii. Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 35 minute • 534 calorii per porţie • 12,5 g grăsimi
■ 400 ml lapte rece
■ 25 g făină
■ 50 g unt
■ 100 ml vin alb sec
■ 2 linguri muştar de Dijon
■ Câteva crenguţe de tarhon, tocat.
■ 450 g carne de pui fiartă şi tăiată bucăţi mici
400 g porumb din conservă, scurs de lichid
200 g mazare congelată
4 foi de placintă
2 linguri ulei
Mod de preparare:
1 Într-un vas pe foc pune laptele, făina, untul şi încălzeşte treptat, amestecând cu telul.
Fierbe sosul 5 minute, până când se îngroaşă. Micşorează flacăra şi adaugă muştarul şi vinul şi continua să fierbi 5 minute.
2 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Adaugă în sos tarhonul, carnea, porumbul, mazărea şi porţionează compoziţia în boluri mici rezistente la cuptor.
3 Întinde o foaie de plăcintă pe suprafaţă de lucru şi unge-o cu ulei. Mototoleşte-o uşor şi aşaz-o deasupra bolului.
Aşază bolurile pe tavă şi dă la cuptor 25-30 minute, până când foile de deasupra se rumenesc.