Piept de pui cu mustar si tarhon

Sosul este cel care da nota aparte acestui preparat.

Timp de gatit: 50 min., plus timp de marinat; 570 calorii, 35 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 500 g cartofi, curatati de coaja
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia
  • 150 ml vin alb, sec
  • 200 ml smantana dulce, nefermentata

Mod de preparare:

1 Pentru a pregati marinata, amestecati mustarul cu usturoiul. Crestati carnea si un-geti-o cu marinata. Dati la rece minimum 30 de minute.

2 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Presarati carnea cu sare si piper negru, proaspat macinat, puneti-o intr-o tava de friptura si dati la cuptor timp de 40 minute.

3 Taiati cartofii bucati mari si rumeniti-i timp de 35 minute (pana se patrund) intr-o alta tava, in care ati presarat boia in ulei.

4 Amestecati smantana cu vinul si tarhonul si turnati compozitia peste carne, cu 10 minute inainte de a fi gata. Serviti cu garnitura de cartofi rumeniti.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare