Pere in tuica

Ingrediente pentru o cantitate de aprox. 1l :

  • 3- 4 pere coapte
  • 300- 400g zahar tos
  • 1 baton vanilie
  • aprox. 1 litru tuica

Mod de preparare:

1. Spalati si stergeti perele, apoi intepati-le in cateva locuri cu ajutorul unei tepuse din lemn.

2. Aranjati perele in borcanul sterilizat. Adaugati zaharul si batonul de vanilie si turnati tuica suficienta pentru a acoperi fructele. Sigilati.

3. Pastrati intr-un loc racoros, intunecos timp de 3- 4 luni. In primele saptamani agitati borcanul o data la cateva zile, pentru a dizolva zaharul.

Puteti inlocui tuica cu vodca sau palinca.
Pentru un gust mai dulce, puteti mari cantitatea de zahar la 500g.
Preparatul se serveste ca desert.
Termen de valabilitate: 2 ani

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)