Pavlova cu ciocolata si visine
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/04/pavlova-ciocolata-visine-m.jpg)
Ingrediente necesare
Bezeaua:
5 albusuri
250 g zahar
1 lingura de malai
100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita
Umplutura:
2 lingurite amidon alimentar
2 linguri zahar tos
400 g visine din compot sau din visinata
300 ml smantana
250 g crema mascarpone
100 ml lichior amaretto
4 linguri gem de visine
Cum prepari pavlova
1. Incinge cuptorul la 1/140°C. Bate albusurile pana se intaresc, apoi in-
corporeaza treptat, batand, zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata.
2. Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca 20 cm in diametru; in centrul bezelei fa o usoara adancitura. Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.
3. Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la cirese si incalzeste pe foc pana se ingroasa; lasa la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarpone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto. Pune peste bezea, adauga visine, gem si sirop.