Budinca de ciocolata cu lichior si frisca
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/03/budinca-ciocolata-lichior-m.jpg)
Ingrediente necesare
100 g ciocolata amaruie, plus inca putin pentru ornat
50 g ciocolata cu lapte
40 ml smantana
3 oua
25 g zahar tos
500 g rulada de ciocolata, taiata felii
2-3 linguri lichior
350 ml frisca, usor batuta
Cum prepari budinca
1. Topeste ciocolata amaruie si pe cea cu lapte impreuna cu smantana intr-un castron, la bain marie. Lasa la racit cam 2 min, apoi incorporeaza galbenusurile, batandu-le bine.
2. Intre timp, bate albusurile la mixer, apoi incorporeaza zaharul cu mixerul, pana se intaresc albusurile. Adauga o lingura de spuma de albusuri in amestecul de ciocolata si amesteca bine cu o lingura de metal, apoi incorporeaza si restul de spuma de albusuri.
3. Pune crema intr-un vas de sticla de 1,5 l, apoi toarna jumatate din Kahlúa. Acopera cu jumatate din frisca batuta, apoi iarasi crema, restul de Kahlúa si frisca. Lasa la frigider 1 ora.