Pateuri aperitiv cu brânzeturi

De Sărbători sau cu orice ocazie specială poți pregăti pateuri aperitiv cu brânzeturi. Sunt apetisante și pe placul tuturor. Iată cum le fac eu:

pateuri-branza

foto pateuri cu brânză via Shutterstock

* 2 tăvi de pateuri * timp de preparare 1 oră și 10 minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 kg făină de grâu

200 g unt la temperatura camerei

1 pahar apă călduță

1 plic drojdie uscată

1 ceașcă apă caldă

1 linguriță miere

1 vârf de sare

Pentru umplutură:

½ kg brânză telemea de capră sau de vacă

100 g unt

2 ouă

3 linguri lapte

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat: Într-un castron încăpător toarnă pliculețul de drojdie, iar pe deasupra mierea. Lasă să stea 2-3 minute, apoi toarnă peste o ceașcă de apă caldă și lasă să stea 15 minute, la căldură.

Înmoaie untul și adaugă-l la amestec. Cu o lingură de lemn amestecă în drojdie și adaugă sarea, apoi toarnă făina puțin câte puțin, în ploaie. Când începe să se întărească aluatul, frământă-l cu mâinile până ce devine elastic și nu mai este lipicios. Lasă-l să stea 10 minute, apoi întinde foi cât mai mari, din care vei tăia pateurile după forma preferată

Pentru umplutură: Amestecă brânza fărâmițată cu untul, apoi cu ouăle și bate toată compoziția până ce se omogenizează. După ce ai tăiat foile pe dimensiunea și forma dorită, umple-le cu câte o lingură de compoziție.

Dă tava la cuptorul încins la 180 de grade și las-o până ce pateurile se rumenesc frumos.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne