Ingrediente pentru 4 portii:
- 400 g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii
- 1 lingura ulei de masline
- 150 g costita, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri amestec de verdeata proaspata, tocata (cimbru si rozmarin sau patrunjel si cimbru)
- 150 ml vin alb, sec
- 350 g paste pappardelle (taietei lati)
Mod de preparare:
Intr-un vas, pe foc potrivit, incinge uleiul si prajeste costita timp de 2 minute. Adauga usturoiul, verdeata si ciupercile si continua sa tii pe foc timp de 3-4 minute. Adauga vinul si lasa sa fiarba timp de 5 minute. Intre timp, fierbe pastele conform indicatiilor inscrise pe ambalaj; apoi scurge de apa si amesteca-le cu sosul de ciuperci. Serveste preparatul fierbinte in farfurii preincalzite. Poti folosi la fel de bine si 25 g ciuperci deshidratate, pe care trebuie sa le lasi la inmuiat timp de 20 minute in 150 ml apa calda.
Pofta buna!