Paste cu dovlecei şi sos Pesto
pasul 1. Fierbe pastele in apa sarata clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge dovleceii pe un prosop de bucatarie.
pasul 2. Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie, adauga broccoli sau legumele preferate si caleste-le 5 minute, amestecand continuu. Adauga dovleceii si usturoiul si caleste-le timp de 3 minute, la foc iute.
pasul 3. Scurge pastele si pastreaza cateva linguri din apa in care au fiert. Pune pastele inapoi in pala, adauga sosul pesto, asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine.
Adauga legumele calite, sucul de lamaie si coaja, semintele de floarea-soarelui si amesteca bine. Serveste cu parmezan ras.
Iată şi Reţeta pentru Sosul Pesto!
Dacă îți place să gătești dovlecei, îți recomandăm și o rețetă de dovlecei la cuptor cu cartofi și roșii