Parfait de banane și praline gustoase a la Gordon Ramsay

Așa cum îi spune și numele parfait-ul (parfait = perfect,  în franceză, n.r.) este desertul perfect. Rămâne la latitudinea ta să îl ornezi în mod inedit.

parfait-banane

* 8 porții * timp de preparare 40 de minute + timp de înghețare * 442 calorii per porție

INGREDIENTE

Pentru praline:

200 g zahăr

100 g alune de pădure întregi

Ulei de floarea soarelui pentru uns

Pentru parfait:

2 banane coapte

2 lingurițe zeamă de lămâie

300 ml frișcă lichidă

2 albușuri de ou

100 g zahăr

Pentru servit:

4 banane coapte (tari)

100 g zahăr

MOD DE PREPARARE

1. Ca să prepari pralinele trebuie să torni zahărul într-o oală cu fundul gros, cu 3 linguri de apă. Pune oala pe foc mic până ce zahărul se dizolvă complet – nu amesteca! După ce s-a topit zahărul, dă focul la o intensitate mai mare și lasă-l la fiert până se transformă într-un caramel închis la culoare.

2. Ia oala de pe foc și adaugă alunele. Amestecă, apoi toarnă caramelul într-o tavă de copt unsă cu ulei. Întinde omogen și lasă să se răcească.

3. După ce pralina s-a răcit, rupe-o în bucățele cât mai mici, apoi, cu ajutorul unui făcăleț zdrobește bine pralina, până arată ca niște firimituri.

4. Ca să prepari parfait-ul: îmbracă o formă de chec în hârtie de copt. Într-un bol, zdrobește bananele cu zeama de lămâie până se face un piure, apoi lasă-l să se odihnească.

5. Pune frișca lichidă într-un castron mare și bate-o până se face spumă, însă trebuie să mai fie încă puțin moale. Într-un alt castron, bate albușurile frișcă. Adaugă zahărul cu mișcări delicate. Spuma trebuie să fie tare.

6. Amestecă frișca și spuma de albușuri, apoi adaugă piure-ul de banane și firimiturile de pralină – lasă 4 linguri de firimituri pentru servit. Toarnă compoziția în forma de chec tapetată cu hârtie de copt. Dă forma la congelator și las-o să înghețe.

Pentru servit:

7. Scoate forma de chec de la congelator cu 10 minute înainte să servești parfait-ul. Între timp, feliază bananele (3 felii pentru fiecare porție), acoperă-le cu zahăr și așază-le într-o tigaie uscată, fierbinte și lasă-le până se caramelizează. Întoarce-le de pe o parte pe alta. Le poți pune pe deasupra sau în straturi cu înghețata- în cazul în care preferi să îl servești la cupă.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar