Pâine fără frământare: cum faci rapid pâine în casă

pâine fără frământare

Rețeta de pâine fără frământare: cum să faci pâine acasă fără să stai să frămânți aluatul.

Pentru foarte mulți români este de neconceput să servești masă fără pâine. Românii sunt mari consumatori de pâine, media anuală pe cap de locuitor fiind de aproximativ 82 de kilograme, cu 4 kilograme mai mult față de media europeană.

De cele mai multe ori însă pâinea din comerț nu este cea mai bună alegere: majoritatea sortimentelor vândute sunt toxice din cauza ingredientelor din compoziție.

Pe de altă parte, multă lume evita să facă pâine în casă, datorită procesului de durată. Știai însă că poți prepara pâinea fără să stai să mai frămânți aluatul? Iată cum se procedează.

Pâine fără frământare: cum se face

Pentru prepararea unei pâini care nu necesită frământarea aluatului ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de făină, 700 de mililitri de apă călduță, 10 grame de drojdie proaspătă, două lingurițe de sare, o linguriță de zahăr și 50 de mililitri de ulei de măsline. Dacă nu ai drojdie, poți folosi maia, pe care o poți prepara extrem de ușor acasă.

Pâine fără frământare: vezi aici cum faci pâine acasă fără să frămânți aluatul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare