Blat de pizza fără drojdie. Cum pregătești blatul pentru pizza dacă nu ai drojdie

Blat de pizza fără drojdie

Blat de pizza fără drojdie. Cum pregătești blatul pentru pizza dacă nu ai sau nu vrei să folosești drojdie.

Blatul de pizza fără drojdie iese subțire și crocant. Cum pregătești blat de pizza dacă nu ai drojdie.

Rețeta de blat pentru pizza poate fi combinată apoi cu ce topping îți dorești, în funcție de preferințe. Unii preferă pizza simplă, cu doar câteva ingrediente, alții, din contră, vor un topping bogat.

Blat de pizza fără drojdie. Cum se pregătește

Ingrediente pentru 4 pizza cu diametrul de 30 de centimetri:

500 grame făină

250 ml apă

1 lingură iaurt

sare

ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un vas pui jumătate din cantitatea de făină (250 grame), adaugi 250 ml apă, uleiul, iaurtul și sarea și amesteci bine. Acoperi vasul cu o folie de plastic și lași aluatul să se odihnească timp de 30 de minute, timp în care va deveni elastic și ușor de manevrat.

După 30 de minute, adaugi treptat și restul de făină, apoi frămânți până obții un aluat omogen și elastic.

Vezi aici cum se pregătește blatul pentru pizza fără drojdie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare