Pachețele cu creveți și legume
2 porții gata în 15 minute, 512 calorii per porție, 16 g grăsimi, 58 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pachețelelor cu creveți și legume
– 100 g castravete, tăiat segmente
– 1 morcov, tăiat bețișoare de chibrit
– 1 ardei gras galben, tăiat fâșii subțiri
– 2 linguri oțet de vin alb
– 2 lămâi
– Un praf de zahăr brun
– 1 pachet de 160 g foi de orez și tăieței pentru pachețele
– 20 g mentă proaspătă, ruptă
– 200 g creveți, prefierți
– 1 avocado, tăiat felii
– 20 g pătrunjel proaspăt
– 1-2 fire de ceapă verde, tocată mărunt
Cum prepari pachețelele
1 Combină castravetele, morcovul și ardeiul cu oțetul și zeama de la 1 lămâie și zahărul și lasă deoparte. Înmoaie în apă clocotindă tăiețeii și apoi scurge de apă și lasă deoparte într-un bol.
2 Într-un bol cu apă fierbinte înmoaie pe rând fiecare foaie de orez și apoi așaz-o pe blatul de lucru. Umple cu frunze de mentă, legume, creveți și avocado și presară pătrunjel. Rulează și închide pachețelele. Repetă procedeul cu toate ingredientele rămase.
3 Pune sosul de înmuiat din pachetul de foi de orez într-un bol, adaugă zeama de lămâie rămasă și ceapa verde și servește imediat.