Preparate delicioase în stil tailandez
Rulouri picante cu sos de usturoi
• Rezultă 16 bucăţi • Gata în 40 minute • 68 calorii per porție • 4 g grăsimi
■ 300 g amestec de legume stir-fry
■ 1 lingură ulei de arahide
■ 3 cm ghimbir proaspăt, răzuit
■ 2 căței de usturoi, tocat
■ 1 lingură sos de soia
■ 2 lingurițe amestec de condimente chinezesc
■ 4 foi de plăcintă
Ulei de floarea soarelui pentru uns
■ 2 linguri semințe de susan
PENTRU SOSUL DE ÎNMUIAT
■ 1 cățel de usturoi, tocat
■ 3 linguri oțet de orez sau de vin alb
■ 1 linguriță zahăr
■ Un praf de chilli
Mod de preparare
1Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Într-un vas special – wok – prajeşte legumele amestecând continuu cu ghimbirul, usturoiul, sosul de soia şi condimentul 3 minute.
2 Întinde o foaie de plăcintă şi tai-o în patru dreptunghiuri. Unge cu ulei marginile şi pune legume pe fiecare foaie. Rulează şi pliază marginile spre interior, unge cu ulei ca să se lipească. Unge cu ulei, presară susan şi dă la cuptor 20 minute.
3 Sosul: combină usturoiul, oţetul, zahărul şi praful de chilli.
Chiftele de peşte în stil tailandez
• Rezultă 10 bucăţi • Gata în 20 minute + timp de răcire • 58 calorii per porție • 2 g grăsimi
■ 1 legătură mică de pătrunjel, frunzele rupte și codițele păstrate
■ 4 fire ceapă verde, tocată
■ 2 căței de usturoi, tocat
■ 1 ardei iute, tocat
■ 1 codiță de lămâiță, tocată – opțional
■ 1 lingură sos de pește
■ 3 linguri lapte de cocos
■ 1 ou, bătut
■ 500 g file de pește, tăiat bucăți mici
■ Ulei de floarea soarelui pentru uns.
1 Pune toate ingredientele cu excepţia peştelui şi a uleiului într-un tocator electric şi mărunţeşte pentru a obţine o pastă omogenă.
2 Adaugă peştele şi modelează 10 chiftele; dă-le la rece 10 minute. Prajeşte chiftelele 3 minute. Serveşte cu sos de chilli dulce.
Vezi şi Salata de legume in stil oriental, cu friptura de porc