Musaca delicioasă cu vinete și cașcaval
De când am aflat de rețeta aceasta de musaca, nu o mai prepar altfel! Este delicioasă și conține vinete, dovlecei, cașcaval… Iată rețeta:
foto musaca delicioasă via Shutterstock
* o tavă medie * timp de preparare 1 h, 20 min
INGREDIENTE
1 kilogram carne tocată (eu folosesc curcan)
6 cartofi
3 vinete mari
3 dovlecei mari
2-3 roșii medii
150 g cașcaval ras
150 ml vin alb sec
100 ml ulei
Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Taie toate legumele felii subțirele și apoi rumenește cartofii în tigaie, în puțin ulei. Scoate-i apoi pe un șervete de hârtie. Prăjește apoi și carnea tocată, adăugând puțină apă din când în când, ca să nu se usuce. Las-o în tigaie în jur de 20 de minute.
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
După ce s-a rumenit bine și carnea, urmează să așezăm straturile pentru musaca: întinde mai întâi un strat subțire de cartofi, apoi unul de carne, pe deasupra unul de vinete, apoi unul de dovlecei. Mai întinde un strat de cartofi, unul de carne, vinete și dovlecei, apoi pe deasupra (ultimele straturi) întinde feliile de roșii și cașcavalul ras cât să acopere toate ingredientele. Asezonează după plac – fiecare strat sau o dată la două straturi. Toarnă vinul alb și dă tava la cuptor pentru 50 de minute, la 160 de grade.
Poftă bună!
Vezi si reteta de musaca de vinete cu care dai gata orice gurmand.
Daca iti place sa gatesti cu vinete, iti recomandam si aceste retete de vinete pane, de post, mancare de vinete și musaca de vinete