Mireasma verii într-un desert unic: cupcakes cu lavandă
O recunoaștem după parfumul inconfundabil pe care îl emană și știm despre ea că are nenumărate proprietăți terapeutice. Dar puține dintre noi cunosc faptul că lavanda poate fi integrată în diferite preparate culinare, ca de exemplu salate, prăjituri sau limonade. De data aceasta, noi am încercat o rețetă inedită, cupcakes cu lavandă.
*20 de bucăți *Timp de preparare: 45 de minute *Dificultate redusă
Ingrediente pentru cupcakes cu lavandă
Pentru aceste minunății dulci, ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 150 g iaurt natur
– 150 g zahăr
– 100 ml ulei
– 200 g făină
– 3 ouă
– Un praf de copt
– O picătură de ulei esențial de lavandă
Pentru toppping, vei mai avea nevoie de:
– 200 ml frișcă lichidă 30% grăsime
– 50 g zahăr
– 3 picături de colorant alimentar albastru
– O picătură de ulei esențial de lavandă
Cum prepari cupcakes-urile cu lavandă
Într-un recipient, pune iaurtul, ouăle, uleiul și zahărul și mixează-le bine. Adaugă apoi picătura de ulei esențial de lavandă și încorporeaz-o ușor. Amestecă praful de copt cu făina și apoi adaugă ambele ingrediente în compoziție. Mixează din nou compoziția, apoi toarn-o în formele de cupcakes. Introdu-le pentru 20 de minute la cuptor, la foc mediu.
Pentru topping, amestecă frișca rece cu picătura de ulei esențial de lavandă și cu colorantul alimentar. Adaugă apoi zahărul și amestecă din nou. Consistența toppingului trebuie să fie tare. Dă-l la rece pentru 2-3 minute.
După scurgerea timpului, scoate toppingul și introdu-l în săculețul cu care îl vei șprița deasupra cupcakes-urilor.
Delicioasele cupcakes cu lavandă pot fi consumate ca atare, la desert, sau alături de un ceai.
Uite cum sa prepari un ceai de lavanda aromat!