Mini tarte cu ciocolată
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/01/reteta.jpg)
Îţi vine să crezi că nici nu e nevoie de cuptor? Impresionant! 6 porţii • Gata în 40 minute + timp de răcire • 664 calorii per porţie • 47 g grăsimi
170 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi
50 g unt
100 g ciocolată cu lapte
PENTRU UMPLUTURĂ
■ 200 ml frişcă lichidă
■ 50 g zahăr tos
■ 150 g ciocolată amăruie, tăiată pătrate mici
■ 25 g unt nesărat
■ 2 linguri zahăr pudră pentru ornate
1 Mărunţeşte biscuiţii zdrobiţi în tocătorul electric până când devin ca pesmetul. Topeşte untul şi ciocolata la bain-marie şi combină cu biscuiţii.
Porţionează şi presează în 6 forme de tartă de 10 cm unse cu ulei. Dă la congelator 30 minute.
2. Pentru a prepara umplutura, încalzeşte frişca, vanilia, zahărul până când acesta se dizolva. Pune ciocolata amăruie şi untul într-un bol şi toarnă frişca fierbinte deasupra; amestecă până la topire şi omogenizare.
3. Toarnă crema ganaş în formele de tartă şi dă la rece 2 ore. Ornează tartele: decupează din carton forme de steluţe, aşază deasupra fiecarei tarte şi presară zahăr pudră.
Vezi şi Şarlote cu fructe exotice