Preotul Mihail Jar, părintele celor 400 de suflete

Rugaciune

Părintele Mihail Jar este stareţul Mănăstirii Bănceni din Ucraina şi a ales în viaţă o grea dar şi frumoasă misiune. Aceea de a fi părinte a peste 400 de copii. Un lucru asemănător face şi părintele Nicolae cu orfanii de la Valea Plopului.

Mihail Jar, preotul cu inimă de aur

Stareţul Mihail se îngrijeşte de  două mănăstiri:

  1. Mănăstirea de la Banceni unde trăiesc 70 de călugări
  2. Mănăstirea de la Boian, unde locuiesc 120 de măicuţe. Acestea sunt cele care au grijă de cele 400 de suflete.

Datorită părintelui aceşti copii nu mai sunt fără părinţi, au unde să locuiască, să mănânce şi sunt înconjuraţi de iubire. Părintele Jar a ales să caute în toate orfelinatele din Ucraina şi să îi aducă la el în acele locuri special amenajate pentru ei. Visul pe care-l avea de când era mic, acela de a lucra când va deveni adult într-un orfelinat, fără să solicite recompensă materială, i s-a îndeplinit.

Potrivit dreptatea.ro, inimosul părinte Arhimandrit Mihail Jar a luat sub oblăduirea sa un număr foarte mare de suflete, dintre care foarte mulţi sunt copii cu dizabilităţi, care au fost abandonaţi. Ceea ce e şi mai emoţionant este faptul că pe o parte dintre ei (33 la număr), acesta i-a adoptat cu acte în regulă.

Părintele deşi e român a ajuns erou naţional în altă ţară, şi anume în Ucraina unde se află mănăstirea Bănceni, situată foarte aproape de Cernăuţi, la doar 7 km de graniţa cu România.

Citeşte şi Mina Dobzeu, sfântul închisorilor comuniste, a împlinit 95 de ani

Vindecarea prin credinţă – Miracolele de la Mănăstire Bănceni

În această mănăstire unde părintele are în grijă peste 400 de copii se pare că prin puterea credinţei s-au întâmplat o serie de miracole de care până şi medicii au rămas de-a dreptul înmărmuriţi. Rugăciunile celor de acolo au dus la vindecarea miraculoasă a şase copii care erau declaraţi seropozitivi.

Tot în grija părintelui se află şi Hleb (Hlebucica îl alintă părintele) care are o poveste de viaţă cutremurătoare. El este orb şi surdo-mut, aşadar el nu vede lumea din jur, nu aude şi nu poate vorbi. De asemenea se luptă cu două boli crunte: epilepsie şi paralizie cerebrală. Oare ce crede acest suflet despre lumea în care trăieşte? Părintele cu nume de arhanghel este cel care a ales să-l înveţe pe el şi pe ceilalţi copii năpăstuiţi, cea mai importantă lege a lui Dumnezeu: iubirea.

Citeşte şi Din învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc despre iubirea de semeni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate