Mare atenție! Roșiile cu țugui au apărut în piețe! De ce arată așa acest legume

De la an la an, în piețele din România apar tot felul de roșii cu diverse forme. Unele dintre cele mai des întâlnite sunt cele țugui,  despre care cercetătorii susțin că nu sunt indicate pentru sănătate. Pentru aceste roșii țugui, agricultorii folosesc multe substanțe chimice pentru pentru ca acestea să se coacă rapid.

„Apariția acestui țugui în zona vârfului fructului indică faptul că fructul a fost stimulat și prin stimulare repetată el s-a acumulat”, a declarat un specialist în legumicultură, potrivit agrointel.ro.

Cum îți dai seama că o roșie este crescută cu substanțe chimice

Atunci când tai o roșie pe jumătate și vei observa că există un spațiu între miez și coajă, acesta este cel mai bun indiciu care semnifică faptul că leguma a fost crescută în mod artificial. Roșiile care au un moț sunt cele mai periculoase pentru sănătate pentru că sunt tratate cu multe îngrășăminte chimice cum ar fi ETREL. Acel moț este de fapt o malformație a legumei, care apare atunci când ea nu este crescută în mod natural.

Așadar țuguiul roșiilor se formează atunci când sunt folosite în exces substanțele chimice, cum ar fi erbicidele.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Puțini știu acest secret genial al codițelor de căpșuni! După ce vei citi asta, nu le vei mai arunca niciodată

Prăjitura „Vis de mai”, desertul perfect pentru o masă în familie! Are o aromă de senzație

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele! Iată 7 utilizări ingenioase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar