Ligia Pop: „Şi românii merită să trăiască sănătos”

Ligia PopDacă ideea de a mânca hrană exclusiv vegană şi nepreparată termic – pe scurt, «row vegan food» – ţi se pare prea radicală, este deajuns s-o priveşti pe Ligia Pop ca să-ţi spui că aceasta trebuie să fie calea spre sănătate şi tinereţe îndelungată.

Aflată în pragul celui de-al treilea trimestru de sarcină, Ligia nu suferă de picioare umflate, pete pe faţă sau multe kilograme în plus. În Statele Unite a fost profesoară de pian, cu elevi de la 3 la 85 de ani. Metoda: liberă.

I-a oferit fiecăruia posibilitatea să studieze în felul care i se potrivea, în ritmul care i se potrivea, astfel încât studiul muzicii să rămână o bucurie.

Peste ocean a chemat-o… dragostea. Soţul Ligiei, Raoul Pop, deşi are mai degrabă o alură şi un rafinament britanic, a trăit mulţi ani în America, dar acum, când stăm de vorbă, ajungem împreună la formularea: «Societatea americană funcţionează foarte bine, dar e de plastic».

Simţeau că ceva lipseşte şi acel ceva era acasă, în România.

S-au întors în ţară şi s-au stabilit la Mediaş, de unde Ligia coordonează o vastă activitate de promovare a unui stil de viaţă sănătos care are în centrul său alimentaţia raw vegan.

Este raw food chef şi a publicat deja trei cărţi în domeniu: «Reţete vegane fără foc», «Germeni şi vlăstari, surse de sănătate şi energie» şi «Deserturi pentru copii şi părinţi sănătoşi»; este gazda show-ului TV online «Ligias Kitchen» şi îşi împărtăşeşte toată experienţa şi cunoştinţele în domeniu pe http://ligiapop.com/.

Ideea este nu atât de a ne schimba complet obiceiurile alimentare, cât de a introduce progresiv în dieta noastră alimentele raw vegan, care oferă o mult mai mare varietate decât s-ar putea crede.

Ce urmează? Desigur, o carte despre sarcină, apoi una despre copii…„Nu mă preocupă doar alimentaţia sănătoasă, ci un întreg mod de viaţă natural.'

Raw Generation – târgul bianual de raw food

Românii sunt foarte interesaţi de un stil de viaţă cât mai sănătos, de aceea Ligia Pop organizează un târg pentru toţi cei care produc, consumă sau vor să afle mai multe despre acest mod de alimentaţie.

Autor: Mihaela Serea

Foto: Armand Ionescu

Vezi si Reţete fără foc: Demonstraţie de gătit cu Ligia Pop
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar