Laptele de pasăre este un desert pe care mi-l faceau parinții când eram mică și îl adoram. Am schimbat un pic rețeta originală în intenția de-a face desertul delicios un pic mai sănătos. Iată cum:
foto lapte de pasăre Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
1 litru lapte
250 g miere/ sirop de agave
1 baton de vanilie
4 ouă la temperatura camerei
MOD DE PREPARARE
1. Pune oala cu lapte și batonul de vanilie la fiert, pe foc mic spre mediu.
2. Separă albușurile de gălbenușuri cu grijă, apoi bate albușurile spumă. Incorporează apoi 50 de g de miere la albușuri și bate în continuare, ca spuma să fie cât mai tare.
3. Când laptele începe să fiarbă, dă focul mic și cu o lingură ia câte o 'gălușcă' de spumă de albulușuri și se lasă la fiert 2-3 minute, apoi se întorc pe partea cealaltă. După ce s-au fiert găluștele, scoate-le din lapte și pune-le într-un castron separat. Poți scoate și batonul de vanilie.
4. Bate gălbenușurilecu restul de miere și 5 linguri de lapte fiert, într-o oală înaltă. Adaugă esența de vanilie amestecând încontinuu. Crema din gălbenușuri se face la bain-marie, iar după ce scade și se îngroașă este gata. Poți turna crema peste găluște.
Poftă bună!