Interviurile Avantaje, ANDREEA ANTONESCU: „Sunt un om mai normal și mai simplu decât am fost percepută”

Andreea AntonescuSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 10)

Iubește rutina, este atrasă de psihologie și, dacă ar putea schimba ceva din parcursul său profesional, și-ar impune mai hotărâtă punctul de vedere.

Andreea Antonescu spune despre ea că este „un om mai normal și mai simplu' decât a fost percepută. Nu-i este teamă de nou, iubește ciocolata și o inspiră natura.

Află cum gestionează artista și fostul ei soț creșterea fiicei lor Sienna după despărțire, de ce obicei își dorește de ani buni să scape și care este cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată.

Interviurile Avantaje, ANDREEA ANTONESCU: „Sunt un om mai normal și mai simplu decât am fost percepută'

Cum își începe Andreea Antonescu zilele? Respectă întotdeauna aceeași rutină?

Da, în general sunt persoana care respectă aceeași rutină, și anume: dimineața, indiferent de cât de matinală sunt, trebuie să beau cafeaua. Singura perioadă în care nu am avut rutină a fost cea petrecută în Fermă.

Altfel, chiar dacă am treabă la ora 5, mă asigur că la 3 mă trezesc și am timp de cafea. Mai nou, am școala online cu Sienna. Imediat ce îmi pun toate lucrurile la punct, dau drumul la treabă.

Privind în urmă, ai schimba ceva din parcursul tău profesional?

Nu știu dacă aș schimba neapărat ceva pentru că majoritatea alegerilor le-am făcut în deplinătatea facultăților mintale. Chiar și când am ales să plec în America pentru o perioadă, am făcut-o pentru familia mea. Sunt mândră de alegerile făcute.

Poate, în anumite momente, aș încerca să fiu mai hotărâtă în a-mi impune punctul de vedere. În general, am ascultat și de persoane care, poate, nu au avut cele mai bune intenții vizavi de mine, deci probabil aș lucra la încrederea în oameni și aș acorda mai mult credit ideilor mele și sentimentelor pe care le am față de anumite lucruri.

Dacă nu ai fi ales această carieră, în ce alt domeniu te-ai fi văzut lucrând? Ce alte domenii te pasionează?

Dacă nu aș fi ales muzica, cu siguranță aș fi fost psiholog. Am descoperit psihologia după moartea tatălui meu deoarece am avut nevoie de ea pentru a-mi reveni la viață, pentru a mă ridica.

După cum mi-a plăcut să spun de-a lungul timpului, mi-ar fi plăcut să fiu psiholog într-o pușcărie sau într-un spital pentru persoane cu probleme psihice.

Cred că mi-ar fi plăcut să fiu și avocată și să am clienți nevinovați! Sunt o persoană care nu știe să mintă și militez pentru cauzele reale și adevărate.

Cu ce artist/ă din țara noastră ți-ar plăcea să colaborezi muzical?

Sunt foarte mulți artiști talentați, oameni pe care îi plac și i-am admirat de-a lungul timpului. Pe scurt, cred că mi-ar plăcea Dirty Nano, Carla’s Dreams și The Motans.

Care este ultimul film vizionat, filmul preferat și un film pe care oricine ar trebui să îl vadă?

Nu cred că sunt persoana pe care ar trebui să o întrebi. Ultimul film l-am vizionat în pandemie și se numește The Notebook, filmul preferat este, de departe, Love Story și filmul pe care ar trebui să-l vadă oricine … nu știu. Am un top al preferințelor: The Notebook, Love Story și Ghost.

Dacă viața ta ar fi un film, cum s-ar numi?

S-ar numi … „Când cade cortina'.

Care sunt calitățile pe care le cauți într-un partener?

Pe de-o parte îmi trebuie o persoană mai puternică decât mine, pe de altă parte să aibă și o doză de sensibilitate pentru că, înainte de orice, suntem oameni și cum pentru mine nu contează valorile materiale, cele spirituale trebuie să predomine.

Să fie un om pe care mă pot baza la orice oră. O persoană sinceră, care să fie în aceeași barcă cu mine, alături de care să merg în aceeași direcție.

Există cineva în viața ta în acest moment? Dacă da, ne poți spune câte ceva despre el?

Nu este nimeni în acest moment în viața mea. Nu aș putea spune nimic, decât cele spuse anterior, că ar trebui să fie mai puternic decât mine … și, deși o să par rea, să fie mai bărbat decât cei pe care i-am întâlnit până acum!

Cum vă înțelegeți tu și Traian în privința creșterii fiicei voastre Sienna? Există concepții, păreri diferite? Dacă da, cum ajungeți la un numitor comun?

Eu și Traian am rămas, în continuare, foarte buni prieteni, și nu doar în ceea ce o privește pe Sienna. Discutăm, chiar dacă nu la fel de des ca înainte. În general, el a mers foarte mult pe deciziile mele.

Din acest punct de vedere nu am avut nicio problemă. La capitolul răsfăț mai am de negociat cu el deoarece el o răsfață din cale-afară, iar eu încerc să fiu mai rațională.

Sienna s-a adaptat ușor despărțirii voastre?

E clar că mami va rămâne mami, iar tati va fi tati, indiferent de orice. Și se bucură de fiecare dată când noi suntem împreună. Ea știe că indiferent de ceea ce va urma, eu, ea și Traian vom rămâne o familie.

Ce domenii o atrag acum pe Sienna? Îi place și ei muzica?

Sienna este atrasă de domeniul artistic, de la cântat, unde profesorii de canto i-au spus că este foarte talentată și până la actorie. Chiar știe să joace și este lăudată. Îi plac și dansurile. Pe de altă parte, îi place și pictura, și știe să sculpteze. În plus, își dorește să devină detectiv!

Ai vreun obicei de care ți-ai dori să scapi?

Am un obicei de care mi-aș dori să scap, fumatul. Am reușit înainte de Fermă, pentru vreo trei săptămâni. Este și cea mai mare dezamăgire a mea, primul proiect pe care mi l-am propus și nu l-am dus la bun sfârșit.

Dar o rezolvăm! Singurele perioade în care nu am fumat au fost când eram însărcinată cu Sienna și aceste trei săptămâni de care îți spuneam.

Cum faci față stresului?

Dacă este o perioadă foarte grea, încerc să văd partea pozitivă a lucrurilor. Dacă nu reușesc, mă întorc la cărțile mele de auto-educare și de a privi viața cu gânduri optimiste. Dacă este ceva de moment, încep să număr de la 1 la 15 și înapoi, până mă calmez.

În general, știu care sunt adevăratele greutăți ale vieții, cum ar fi pierderea oamenilor dragi. Restul sunt detalii care pot fi modificate în funcție de dorințele sau planurile pe care le avem. Deci nu pot spune că trec prin perioade mega stresante sau apăsătoare cu adevărat.

Ce ți-ai dorit dintotdeauna să faci, dar ți-a fost frică să încerci?

Partea asta cu frica, la mine, nu prea există. Chiar dacă am avut anumite temeri, m-am aruncat cu capul înainte. Am făcut sporturi extreme. Am plecat mereu de la premisa că la finalul vieții este mai bine să regret ceea ce am făcut decât ceea ce nu am apucat să încerc.

Ai o siluetă de invidiat, care sunt alimentele care nu-ți lipsesc niciodată din frigider?

Mulțumesc pentru compliment! Nu îmi lipsește niciodată din dulap Nutella. Nu am mai fost la sală de 10 ani, nu am mai făcut sport, dar probabil sunt o norocoasă și, dansând destul de mult, nu am apucat să mă împlinesc. Admit că nu sunt un exemplu pentru un stil de viață sănătos. Mie nu îmi lipsește ciocolata!

Care sunt regulile de la care nu te abați în privința alimentației?

Un borcan de Nutella pe zi mă face fericită! Mănânc pizza, paste, cartofi prăjiți. O să îți recunosc, ce este sănătos, nu este bun la gust. Dar nu regret, momentan, deloc!

Ce/cine te inspiră?

Mă inspiră, în general, oamenii de valoare, morali, cu o coloană vertebrală, demni, de cuvânt, cei care știu că indiferent de orice nu e bine să mergi după cum bate vântul.

Mă regăsesc foarte tare în natură, mai nou. Nu mă gândeam că voi ajunge aici, dar marea și muntele sunt zone care îmi aduc liniște și îmi dau idei noi de a percepe viața, într-un sens pozitiv.

Ce/cine te motivează?

Sienna este, înainte de toate, motivația vieții mele. Apoi sunt oamenii creativi, puternici, inteligenți.

Ai vreun un talent sau vreo pasiune secretă despre care nu ai vorbit până acum sau pe care ai descoperit-o recent?

Cu talentele ascunse … nu prea știu. Sunt expusă de peste 20 de ani, nu am putut să mă ascund sau să țin departe anumite lucruri.

Cât despre pasiuni, îmi plac sporturile extreme și mai nou, ghiciți ce? Am descoperit că-mi place să fac vlogging.

Care este întrebarea pe care o primești cel mai des în interviuri?

Întrebarea pe care o primesc cel mai des este dacă sunt singură sau într-o relație, ceea ce după 20 de ani a devenit obositor. Iar următoarea ar fi dacă m-am certat cu Andreea Bălan.

Dar cea care îți displace cel mai mult?

Nu-mi place scandalul, aleg să mă ridic și să plec când e vorba de lucruri negative, apăsătoare. Mie îmi plac lucrurile pozitive și întrebările de genul.

Îmi displac întrebările la care sunt nevoită să ofer argumente pentru lucruri pe care nu le-am făcut, când trebuie să dezmint.

Cum ești când nu te privește nimeni?

Sunt în banca mea, sunt liniștită, sunt cu gândurile mele. Nu sunt genul de persoană care să vrea să iasă în evidență, indiferent de orice. Sunt o persoană destul de retrasă.

Sunt o persoană pe care dacă o dai afară pe ușă, nu va intra pe geam. Și asta nu din orgoliu, ci pentru că așa consider eu că este frumos.

Sunt un om mai normal și mai simplu decât am fost percepută. Sunt foarte sufletistă, așa că pot fi mai rece din teama de a nu fi dezamăgită.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată? / Din partea cui?

Cu siguranță, cel mai bun sfat pe care l-am primit și de care am încercat să țin cont este cel primit de la tatăl meu: „Andreea, în viață trebuie să știi să fii om!'.

Mereu sunt cu gândul la această zicală.

În ciuda pandemiei, pentru ce îi ești recunoscătoare lui 2020?

Trebuie să recunosc că, din anumite puncte de vedere, nu m-a deranjat nici această pandemie. Am avut timp să stau eu cu mine, în primă fază.

Inițial, pandemia m-a prins singură în București și, pentru că avusesem contact cu diferite persoane, am ales să aștept o perioadă pentru a fi sigură că nu am luat virusul.

Deci 18 zile am fost eu cu mine și mi-am luat biblioteca la citit. M-am regăsit și m-am înțeles. Abia apoi am mers la Galați, unde erau mama și Sienna.

După pandemie, am învățat să stau și singură. Înainte erau mereu oameni pe lângă mine. Sunt recunoscătoare pentru că eram fericiți și nu știam! Sper că pandemia a fost o lecție pentru a învăța cine suntem, pentru a aprecia ceea ce avem.

Ce planuri/obiective ai pentru 2021?

După cum am zis, am planurile de viitor, pe plan profesional cu muzica, iar în plan personal finalizarea casei și creșterea Siennei. Nu sunt persoana care-și face planuri.

Era o vorbă: „Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, zi-i că îți faci planuri!'. Cred că planurile se fac pe 2-3 zile … în rest, nimic.

Interviu realizat de Adelina Duinea

Foto: Instagram

Citește și:

Interviurile Avantaje, CORINA CARAGEA: „Îmi pare rău că nu am studiat în străinătate, asta am visat mereu'

Interviurile Avantaje MAIA MORGENSTERN: „Numele meu este Morgenstern Emilia Maia Ninel. Ninel, Lenin pe dos'

Exclusiv AVANTAJE: Ilinca Vandici: „Am apelat la ajutor de specialitate pentru a-mi trata depresia'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje