Exclusiv AVANTAJE: Ilinca Vandici: „Am apelat la ajutor de specialitate pentru a-mi trata depresia”

Ilinca VandiciSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Este o soție atentă, o mamă dedicată și o femeie care-și iubește cu adevărat profesia. După ce pandemia i-a „reconfigurat traseul”, Ilinca Vandici a decis să nu-și mai fixeze obiective, ci să „ia ce este mai bun din tot ceea ce trăiește în fiecare zi”.

Exclusiv AVANTAJE: Ilinca Vandici: „Am apelat la ajutor de specialitate pentru a-mi trata depresia”

După ultima perioadă de timp petrecută acasă alături de Zian, cum se acomodează fiul tău revenirii tale pe platourile de filmare ale show-ului „Bravo, ai stil!”?

M-am bucurat foarte mult că am început filmările pentru Bravo, ai stil! Celebrity. Îmi fusese dor de energia de pe platoul de filmare, de colegii mei, de telespectatori. Zian înțelege că trebuie să merg la muncă pentru că așa va avea hăinuțe, jucării, mâncare.

Sunt și momente în care plec pe furiș din casă, ca să nu mă vadă, pentru că mai are perioade în care plânge după mine, așa că prefer să nu mă vadă ca să nu fie nicio problemă.

În general, înțelege și mă așteaptă să vin seara acasă. E fericit că m-am întors de la muncă. E un copil înțelegător.

Când va mai crește, cum vei gestiona relația dintre fiul tău și tehnologie?

Cu acceptare … Știu că sunt multe discuții referitoare la timpul pe care copiii îl petrec cu tehnologia și oamenii din jur spun că nu este o chestiune benefică. Cred că trebuie să fim conștienți că ei fac parte dintr-o altă generație în care tehnologia are un puternic impact.

Tehnologia face parte din procesul lor de educație, e o sursă de dezvoltare. Nu-l voi priva de ea. Voi încerca să găsesc un echilibru între orele pe care le petrece la joacă cu alți copii și orele petrecute în fața unui ecran.

Realizez că cei din generația lui cu asta cresc, asta este lumea în care trăim și vor trăi și trebuie să fiu deschisă la acest aspect. Nu pot să-mi cresc copilul după regulile și în modul în care eu am fost crescută. Societatea a evoluat și pentru ei asta înseamnă normalitate.

Deși spui că nu îți dorești un al doilea copil acum, te-ai vedea fiind mamă de fetiță?

Nu m-am gândit la asta. Că e fetiță sau băiat, eu încerc să fiu cea mai bună mamă pentru Zian. Nu încerc și nu doresc să fiu cea mai bună mamă din lume, ci cea mai bună mamă pentru copilul meu.

Știu cât de greu mi-a fost și câte lucruri care făceau înainte parte din viața mea am sacrificat pentru a-i acorda lui toată importanța și tot timpul de care are nevoie alături de mine.

Acesta este principalul motiv pentru care, în momentul de față, nu aș ști să gestionez timpul pe care ar trebui să îl petrec cu amândoi, mi-ar fi teamă să nu îl las pe unul pentru celălalt.

Ai fost foarte deschisă în privința depresiei tale post-natale. Cum te-a ajutat soțul tău în momentele în care te luptai cu ea?

Foarte mult. Andrei a fost unul dintre oamenii care mi-au fost aproape în acea perioadă și a fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, pentru că el mă cunoaște și mă simte cel mai bine.

Este important ca omul de lângă tine să înțeleagă că treci prin anumite perioade, să nu le ia drept mofturi și să încerce să îți ofere tot sprijinul și ajutorul de care ai nevoie.

Inclusiv când am apelat la ajutor de specialitate, Andrei a înțeles foarte bine și m-a sfătuit să fac asta.

Pentru mine a contat foarte mult faptul că el a înțeles că este o problemă și că mă confrunt cu o situație destul de dificilă. A încercat să mă ajute așa cum a putut.

Mărturiseai în trecut că nu mai ești genul de persoană care se „hrănește din cuvinte” și că Andrei îți arată că te iubește prin faptele lui. Ne poți da un exemplu – două. Ceva din ce face el și înseamnă mult pentru tine.

Este suficient să mă privească și să înțeleagă că am nevoie de un moment de respiro și atunci mă ia de mână și mergem să bem o cafea noi doi sau să mâncăm ceva împreună ca să mă pot relaxa.

În momentul în care vede că sunt obosită îl ia el pe Zian și petrec timp împreună, lăsându-mi mie răgaz să mă odihnesc. Sunt lucruri sau situații care mie îmi fac plăcere și el mi le oferă fără a face mare caz din asta. Face lucrurile din suflet.

Care crezi că este secretul unei relații fericite?

Comunicarea, respectul și înțelegerea. O relație nu este un dat, ci trebuie construită continuu. Cred că secretul constă în a reuși să discuți cu partenerul tău și lucrurile bune și mai puțin bune, să lase unul de la el pentru a se ajunge la un numitor comun și pentru a reuși să contribuie amândoi în relație. Este despre respectul pe care trebuie fiecare să îl aibă pentru ceea ce face celălalt.

A dus perioada de izolare la certuri în cuplu sau dimpotrivă, v-a apropiat?

Cum e firesc, au fost discuții, certuri e mult spus. Petrecând foarte mult timp împreună în izolare, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată de când suntem împreună, presiunea din exterior, legat de ceea ce se întâmplă, teama pe care o aveam fiecare în parte în ceea ce privește acest virus și consecințele acestuia asupra sănătății ne-au făcut, poate, mai sensibili.

Probabil că ne aprindeam mai repede decât de obicei din orice, dar mereu am reușit să închidem discuțiile astfel încât să nu ajungă să ne afecteze. Ulterior am realizat că ne-a apropiat, pentru că a fost o perioadă în care am stat mai mult unul cu celălalt și ne-am regăsit.

Între tine și Andrei există divergențe în ceea ce privește creșterea lui Zian? Păreri, concepții diferite?

Există și divergențe. Dar este foarte important să ne punem de acord în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea lui Zian.

Noi suntem o echipă și Zian vede acest lucru. Nu ne contrazicem deciziile, pentru că am bulversa copilul. Amândoi îl iubim și ne dorim ce e mai bine pentru el.

Ce ar fi surprinși cei care îți urmăresc activitatea să afle despre tine? Ai un talent ascuns descoperit recent, ceva ce nu ai dezvăluit până acum despre tine?

Nu știu dacă la vârsta mea pot să mai descopăr talente ascunse, dar în fiecare zi încerc să fac lucruri noi alături de Zian sau pe partea profesională. Recent am descoperit Tik Tok de care încă nu mă ocup, dar încerc să țin pasul cu tehnologia, să înțeleg mecanismul de funcționare.

Dacă nu ai fi lucrat în televiziune, ce carieră crezi că ai fi urmat?

Cred foarte mult în soartă, în ceva ce este undeva scris și la care, vrem nu vrem, ajungem. Cumva cred că și cariera mea în televiziune trebuia să se întâmple, pentru că nu era facil să pot face asta, dar așa s-au aliniat planetele.

După 15 ani de activitate în acest domeniu nu m-aș vedea făcând altceva. Înainte de televiziune am făcut Liceul Pedagogic și probabil m-aș fi îndreptat către o carieră didactică.

Iubesc tot ce este frumos, îmi place să fac make-up, hairstyle și cu siguranță nu voi muri de foame, indiferent ce se va întâmpla. Acum îmi place și zona de business.

Crezi că facultatea pe care ai urmat-o îți este de folos în prezent?

Cu siguranță. Chiar dacă nu profesez în domeniul managementului și al marketingului, îmi dau seama care sunt strategiile pe care trebuie să le am în orice business, lucrurile care contează, atitudinea pe care trebuie să o am …

Privind în urmă, ai schimba ceva la parcursul tău profesional?

Nu aș schimba nimic, sunt genul de om care privește cu respect, admirație și amuzament trecutul. Încerc să învăț din fiecare situație și să evoluez.

Tot ce am trăit și făcut până acum constituie bagajul pe care l-am acumulat, care m-a ajutat în dezvoltarea personală și profesională și nu aș schimba nimic. Cred că totul s-a întâmplat așa cum trebuia să se întâmple.

Ai o siluetă de invidiat, ne poți spune care sunt trei dintre rețetele tale preferate?

Eu vă spun, dar nu au legătură cu silueta de invidiat. 🙂 Depun efort pentru a avea această siluetă.

Mă refer la un stil de viață sănătos, nu țin diete periodice, fac foarte mult sport și nu mi-a fost ușor să ajung la forma asta pentru că sunt o pofticioasă și o gurmandă.

Îmi plac foarte mult pastele, dar le consum rar, îmi plac dulciurile de la care cu greu mă abțin, mai ales ciocolata cu toate derivatele ei.

Dar trei dintre exercițiile tale fizice preferate?

Exercițiile pentru picioare, fesieri și abdomen. Sunt cele care îmi plac și de la care am văzut rezultate foarte frumoase.

Mic dejun, brunch, prânz sau cină?

Cina. La micul dejun am renunțat de un an de zile, brunch-ul și prânzul le iau întotdeauna pe fugă, într-o pauză de filmări.

Cina este momentul în care reușesc să stau cu familia, prietenii. Reprezintă mai mult decât un moment în care mă hrănesc, este unul în care sunt alături de cei dragi.

De câte ori pe săptămână te antrenezi fizic și cât timp (30 min/1h)?

De două trei ori pe săptămână, o oră și jumătate. Sunt antrenamente personalizate cu un instructor de fitness.

Fac sport de șapte ani și am nevoie de ajutor de specialitate, pentru că trupul s-a obișnuit cu mișcarea și am nevoie de fiecare dată de altfel de exerciții, să cresc forța sau greutățile, și am nevoie de îndrumare.

Ce îți place să mănânci, dar nu și să gătești?

De toate, dar nu gătesc. Nu găsesc timp și plăcerea de a găti. Știu să gătesc și salată de boeuf și prăjituri, dar stau departe de bucătărie.

Sunt o gurmandă și îmi place să mănânc tot ceea ce gătesc mama sau soacra mea sau ceea ce găsesc în meniul de la restaurant.

Cum ți-ai descrie stilul vestimentar?

Curat, simplu, confortabil, cameleonic. Pot fi și elegantă și sexy sau sport și mă simt bine în orice variantă, pentru că stilul vine din atitudinea și energia pe care le avem, nu din hainele pe care le purtăm.

Ai profitat de vara acesta? Cum ți-ai petrecut timpul?

Toată vacanța a fost practic în starea de urgență sau va fi după terminarea filmărilor. A fost o vară diferită, dar a fost minunată așa cum am fost.

Mi-au lipsit filmările de la Bravo, ai stil! Celebrities și mi-am dorit foarte mult să le reluăm. Dacă faci cu dragoste și pasiune ceea ce faci, asta poate să îți aducă satisfacțiile pe care ți le-ar aduce o vacanță.

Ce destinație din afara țării îți dorești să vizitezi în următoarea vacanță? De ce?

Aș vrea să ajung în Mexic, pentru că am văzut poze și am auzit poveștile prietenilor și este un loc frumos în care îmi doresc să ajung. Îmi doresc o vacanță în Egipt, pentru că sunt fascinată de tot ceea ce înseamnă egiptologie, istoria și partea mistică ce învăluie acest loc.

Doar două luni te mai despart de aniversarea de un an a canalului tău de YouTube, acum că ai reluat filmările, vei continua să publici clipuri la fel de des?

Bineînțeles. Canalul de YouTube nu a venit ca un moft sau un trend. A fost dorința mea de a evolua și de a reuși să ajung și mai mult la cei care mă urmăresc, de a le da posibilitatea să mă cunoască și din alte puncte de vedere, din altă perspectivă decât cea profesională, pe care o cunosc de 15 ani.

Tot ce se întâmplă pe canalul de YouTube are legătură cu viața mea de zi cu zi, trăirile, sentimentele, experiențele mele de viață. Ele nu se vor opri și voi încerca să găsesc în permanență chestiuni interesante.

YouTube m-a scos din zona mea de confort, eu având școala veche de televiziune. Nu a fost facil să mă arăt oamenilor dintr-o altă perspectivă, pentru că nu există reguli ca în televiziune.

Acolo pot fi așa cum doresc, să folosesc orice limbaj, să povestesc orice mi se întâmplă, nu sunt restricționată. Îmi oferă libertatea să exprim exact ceea ce sunt eu astăzi în viața mea personală.

Ai vreun obicei de care ți-ai dori să scapi?

Am învățat de-a lungul timpului să nu mă leg de situații sau lucruri. Îmi place să experimentez, nu-mi place plafonarea și m-am educat astfel încât să nu doresc să mă debarasez de lucruri.

Nu mi-am creat obiceiuri nocive, am obiceiuri normale și necesare. Beau cafeaua dimineața în timp ce citesc presa, dar nu vreau să scap de el. Este ritualul meu de dimineață.

Cum faci față stresului?

Cu greu și cu ajutor de specialitate. Vorbesc cu terapeutul meu o dată pe săptămână și mă ajută să îmi găsesc momentele mele de respiro și relaxare în tumultul activităților zilnice.

Am descoperit că este important să am măcar zece minute timp pentru mine și cu mine în fiecare zi, pentru a-mi încărca bateriile, să-mi readuc la nivel optim energia, pentru a face totul cu zâmbetul pe buze și pasiune.

Ce ți-ai dorit dintotdeauna să faci, dar ți-a fost frică să încerci?

Nu mi-au plăcut niciodată lucrurile extreme și am fost foarte precaută dintotdeauna. De când sunt mamă cu atât mai mult, mi-am dat seama că Zian are nevoie de mine sănătoasă și întreagă cât mai mult timp.

Nu sunt lucruri pe care mi-am dorit să le fac și nu le-am făcut. Nu sunt o tipă foarte complicată. Tot ce mi-am dorit am realizat.

În ciuda evenimentelor recente, pentru ce ești recunoscătoare în 2020?

Sunt recunoscătoare pentru că suntem sănătoși, pentru familia mea frumoasă care mă susține, pentru timpul de calitate pe care l-am avut și îl avem împreună, pentru dușul rece de care toți am avut parte, fără voia noastră. Sper că am învățat importanța și rolul familiei în sănătatea noastră fizică, psihică și emoțională.

Ai obiective pe care îți dorești să le atingi până la încheierea acestui an?

Îmi doresc un milion de abonați pe YouTube. 🙂 Nu am obiective bine stabilite. La începutul anului eram cu toții plini de energie, dornici de a face lucruri noi, de a schimba lumea.

A venit pandemia și ne-a reconfigurat traseul. Am renunțat la a-mi pune obiective și las lucrurile să se întâmple. Las vremurile să mă surprindă și iau ce este mai bun din tot ceea ce trăiesc în fiecare zi.

Interviu realizat de Adelina Duinea

Foto: Kanal D

Citește și:

Exclusiv AVANTAJE, HORIA BRENCIU: „Îmi e greu să nu-i mai îmbrățișez pe oameni …”

Masajul cu bambus făcut de Dan Bujor: „Am văzut cum pot sculpta corpul cu ajutorul bețelor de bambus”

Dr. Anca Vereanu: „Eu nu sunt stomatologul acela care face dinții albi ca faianța și care nu se potrivesc cu fizionomia feței”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje