Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Topeste jumatate din unt intr-o cratita, adauga prazul si caleste 6-8 min, pana se inmoaie; scoate prazul din tigaie si adauga untul ramas. Incorporeaza faina si pudra de mustar, amesteca si caleste 1 min, amestecand. Adauga treptat laptele, cate o lingura , amestcand bine pana obtii o pasta. Odata ce ai incorporat tot laptele, lasa sa fiarba la foc mic cateva minute pana se ingroasa usor. Presara nucsoara, apoi asezoneaza cu sare si piper.
2. Intre timp, fierbe broccoli in apa clocotita 3 min pana se inmoaie, apoi scurge bine. Adauga prazul, broccoli, sunca si gnocchi fierte la sosul de lapte si amesteca bine, apoi pune totul intr-un vas Jena. Presara cu branza si coace la cuptor 15-20 min, pana ce se topeste branza.