Friptură picantă de pui
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/07/friptura-picanta-de-pui.jpg)
4 porții gata în 45 minute, 231 calorii per porție, 7 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării fripturii
4 linguri pastă picantă – harissa
4 linguri miere
2 lămâi
4 copane de pui
Pătrunjel pentru ornat
Pentru servit
150 g iaurt natur
Orez fiert la aburi
Cum prepari friptura picantă de pui
Încinge cuptorul la semnul 6/200 grade C. Într-un bol mic combină pasta picantă cu mierea și zeama și coaja răzuită de la o lămâie.
Așază carnea în tava de friptură și toarnă deasupra jumătate din pasta picantă. Dă la cuptor 20 de minute și apoi toarnă pasta rămasă. Dă din nou la cuptor 20 de minute, până când carnea se rumenește, devine lipicioasă și e complet pătrunsă.
Servește cu lămâia rămasă, tăiată sferturi, orez fiert la aburi și presărat cu pătrunjel.
Pont: În altă variantă, poți înlocui pasta picantă cu pastă de roșii sau cu sos de soia sau teriyaki, mai ales dacă sunt și copii la masă.
Sursă foto: 123rf.com