Friptura glazurata

E gata in 15 minute; Timp de rumenit: 3 ore, plus 15 min. timp de "odihna"; 10-12 portii; 216 calorii, 6 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 jambon afumat de 2 kg, lasat la inmuiat in apa rece, peste noapte
  • 2 fire de praz, taiate felii
  • 2 morcovi, curatati de coaja si taiati rondele
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 l vin alb sec
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • cuisoare

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas incapator, pune jambonul impreuna cu legumele, foile de dafin si piperul boabe. Adauga vinul si completeaza cu apa cat sa acopere. Fierbe la foc mic timp de 2 ore si jumatate, avand grija sa iei spuma pe masura ce se formeaza.
  2. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Scoate jambonul din vas si asaza-l pe o planseta. Indeparteaza soriciul cu un cutit bine ascutit, dar lasa stratul de grasime de jur-imprejur. Cresteaza apoi aceasta "pojghita" de grasime cu linii incrucisate.
  3. Amesteca zaharul cu mustarul si unge friptura. Infige cuisoarele in grasime si presara piper negru proaspat macinat. Asaza intr-o tava de copt si da la cuptor timp de 30 minute, pana cand se rumeneste. Lasa sa stea deoparte timp de 15 minute, la "odihna", inainte de a servi. Taie friptura felii subtiri si serveste rece sau calda.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc