6 porții gata în 1 oră și 30 minute, 500 calorii per porție, 31 g grăsimi, 9 g carbohidrați
45 g unt
1 kg mușchi de porc, tăiat felii
8 eșalote, curățate
3 codițe de țelină, tăiate bucăți
2 lingurițe amidon
300 ml cidru sec
500 ml supă limpede de pui
2 mere acrișoare, tăiate sferturi
4 felii costiță, tăiată fâșii
200 ml frișcă lichidă neîndulcită
2 linguri muștar de Dijon
1 lingură tarhon
1 Încinge cuptorul la semnul 5/190˚C. Într-un vas larg, pe foc încinge 25 g unt și rumenește carnea 5 minute, la foc mare, până când se rumenește uniform. Presară sare și piper.
2 Adaugă eșalotele, țelina și amidonul și prăjește câteva min. Stinge cu cidrul și supa, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Adu la punctul de fierbere, acoperă vasul cu capac și fierbe la cuptor 40 minute.
3 Între timp, încinge într-un vas neaderent untul rămas și rumenește merele. Lasă deoparte la cald. Adaugă costița și rumenește-o uniform.
4 Stinge cu frișca lichidă, adaugă muștarul și tarhonul și lasă să fiarbă înăbușit 3 minute, până când sosul se îngroașă. Toarnă-l în caserola cu carne.
5 Servește cu merele și costița deasupra.