PASUL 1. Preincalzeste cuptorul la 7/200˚C. Intr-un vas, pe foc, incalzeste jeleul de mere, adauga zeama de lamaie si piperul rosu. Sterge carnea cu hartie absorbanta si cresteaza soriciul romboidal. Intr-un vas, pe foc, incinge untul topit si rumeneste carnea uniform, pe toate partile. Pune-o in tava de friptura si unge-o cu amestecul de jeleu. Adauga 200 ml apa si da la cuptor 90 de minute, avand grija sa ungi, din cand in cand, friptura cu sosul din tava.
PASUL 2. Intre timp, curata marul de coaja, taie-l in sferturi si indeparteaza cu grija casuta semintelor. Spala coacazele sub jet de apa rece. Intr-un vas, pe foc, topeste untul si soteaza marul si coacazele. Marunteste rozmarinul si cimbrul si adauga-le in vas, peste mar si coacaze, impreuna cu mierea. Tine ingredientele pe foc pa-na cand fructele se caramelizeaza usor. Serveste friptura de porc, taiata felii, cu adaos de sos de mere si coacaze.