Foi cu cremă și ciocolată
Prăjiturile în straturi nu sunt doar arătoase, ci și pline de cremă – o nebunie de gusturi! Uite cum se face această prăjitură savuroasă:
* 4-6 porții * timp total de preparare 1 h 5 minute
INGREDIENTE
Pentru aluat:
● un ou
● 4 linguri ulei
● 4 linguri zahar
● 4 linguri iaurt
● o lingura amoniac pentru prajituri
● 350 g faina
Pentru crema:
● 375 g unt fara sare
● 300 g zahar
● 3 galbenusuri
● 50 ml apa
● o lingura esența de cafea
Pentru stratul de ciocolata:
● 6 albusuri
● 4 galbenusuri
● 250 g ciocolata neagra
● 50 g unt
● 50 g zahar
● 1/2 linguriță suc de lamâie
MOD DE PREPARARE
1. Pentru aluat, toate ingredientele se amesteca si se face o coca potrivit de tare care se împarte în patru. Se întind patru foi care se coc fiecare pe dosul tavii de aragaz unsa cu ulei si presarata cu un pic de faina. Se lasa la foc mare si când foaia începe sa devina galbuie se scoate si se lasa la racit.
2. Pentru crema, se amesteca la mixer toate ingredientele si se lasa crema la rece.
3. Pentru stratul de ciocolata, se pun la topit ciocolata si untul, cele 6 albusuri se bat spuma cu suc de lamâie si când începe sa se formeze spuma se adauga zaharul. Galbenusurile se pun în amestecul racorit de ciocolata si unt. Se adauga spuma de albus, treptat, si se amesteca.
4. Într-o tava, se ung foile cu crema de cafea si un strat subțire de crema de ciocolata. Se acopera cu restul cremei de ciocolata si se da la rece pentru 6 ore.
O rețetă Libertatea pentru Femei