Ficat de gasca cu mere caramel

Merele calite in unt cu zahar vor da un gust deosebit ficatului de pasare.

4 portii
Preparare : 15 min
Timp de gatit : 15 min

Ingrediente:

  • 600 g ficat de gisca
  • 4 mere mari
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac

Mod de preparare:

Spalati si curatati ficatul de nervuri. Taiati-l in felii groase de aprox. 3-4 cm.
Spalati merele si curatati-le de cotor cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg.
Taiati apoi in rondele.

Prajiti ficatul intr-o tigaie, fara adaos de ulei, deoarece ficatul de gisca este foarte gras. Turnati coniacul peste ficat si apoi flambati. Dati deoparte.

Intr-o alta tigaie, topiti untul si adaugati zaharul, amestecand pana la dizolvare. Prajiti feliile de mar in untul cu zahar, pana se caramelizeaza.

Pentru a servi, puneti pe farfurie cateva felii de ficat si 4-5 felii de mere. Turnati deasupra putina zeama ramasa de la prajirea ficatului.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare