Fasole alba cu carne
Intr-un vas neaderent, incinge 2 linguri ulei de masline si rumeneste carnea tocata, amestecand din cand in cand. Apoi pune-o in alt vas neaderent. Incinge 1 lingura ulei si soteaza ceapa timp de cateva minute.
Adauga usturoiul si ardeiul iute si tine pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa se rumeneste. Adauga ceapa rumenita in vasul cu carne asezat pe foc potrivit, adauga boiaua si faina si amesteca pana la omogenizare. Apoi adauga concentratul, rosiile si piureul de rosii sau bulionul.
Asezoneaza cu sare si piper, acopera vasul cu capac si micsoreaza flacara la minimum; amesteca din cand in cand. Lasa sa fiarba timp de 1 ora. Adauga cacaua si ardeiul si lasa sa fiarba inabusit timp de 30 de minute. In ultimele 15 minute, adauga fasolea si zeama de lamaie.