Vitel cu ton in sos italian 4 portii
4 portii
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- jumatate radacina de fenicul
- 500 ml vin alb
- 5 linguri otet balsamic
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 2 foi de dafin
- 2 cuisoare
- 600 g carne de vitel (pulpa)
- 2 lamai
- 1 catel de usturoi
- 1 conserva de ton in ulei (180 g)
- 3 fileuri de sardele in conserva
- 2 linguri capere
- 2 galbenusuri
- 150 ml ulei de masline
- sare, piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
PASUL 1. Ceapa, morcovul si feniculul se taie felii mari. Legumele se pun intr-o oala cu 500 ml apa. Se adauga vinul, otetul, boabele de piper, dafinul, cuisoarele. Amestecul se da in clocot, se adauga carnea si se lasa la foc mic, timp de 35 min. Se lasa la racit, acoperit, apoi carnea se lasa la marinat timp de o zi.
PASUL 2. O lamaie se taie felii, iar cealalta se stoarce. Se pun intr-un mixer usturoiul si sucul de lamaie, tonul impreuna cu uleiul, fileurile de sardele, caperele si galbenusurile. Se incorporeaza apoi 50 ml din marinata. Se amesteca pana se obtine un piure fin. Se adauga, treptat, uleiul de masline. Amestecul se condimenteaza cu sare si piper.
PASUL 3. Se scoate carnea din marinata si, cu un cutit ascutit, se taie felii subtiri. Feliile de carne se pun pe un platou, se toarna amestecul de peste deasupra si se garniseste cu felii de lamaie.
Pofta buna!