Dovlecel umplut in coaja
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Taie in jumatate 2 dovleci alungiti (cca 1kg). Scobeste cu o lingura miezul si scoate semintele, apoi cresteaza-i cu un cutit. Unge deasupra cu 1⁄2 lingura sos pesto gata preparat, sare si piper.
Acopera-i cu folie pergament si coace-i la cuptor cam o ora, pana se inmoaie.
Pune intr-o tigaie 1 ceapa, curatata si tocata, si1lingura ulei de masline. Caleste 25 min. Adauga 250g rosii tocate si 4 felii de bacon, maruntite. Prajeste 20 min, adauga 100 g frunze de spanac, 2 linguri sos pesto, 100g branza feta, maruntita, si 50g rosii uscate la soare, scurse din conserva si tocate, sare si piper.
Scoate dovleacul din cuptor. Scobeste cu lingura putin miez, amesteca-l cu legumele si umple dovleacul. Presara 20g branza feta si 2 linguri seminte de floarea soarelui si mai coace 10 min.