Desert cu mere și mirodenii
12 porții gata în 1 oră, 280 calorii per porție, 9 g grăsimi, 45 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării desertului
4 buc anason stea, plus pentru ornat
25 g zahăr tos
225 g făină cu factor de creștere
1 linguriță mirodenii măcinate
1 linguriță bicarbonat
100 g fulgi de ovăz
4 mere acrișoare
2 lingurițe zeamă de lămâie
100 g unt ușor sărat
150 g melasă neagră, plus pentru stropit
125 g miere
50 ml lapte
1 ou, bătut
Zahăr brun pentru presărat
Cum prepari desertul cu mere și mirodenii
1 Încinge cuptorul la 2/150°C. Mărunțește anasonul stea cu zahărul tos, apoi combină cu făina, mirodeniile, bicarbonatul şi fulgii de ovăz.
2 Curăță 2 mere, răzuiește-le și combină-le cu ingredientele uscate. Curăță merele rămase și taie-le felii, apoi stropește-le cu zeama de lămâie.
3 Într-un vas încălzește untul cu melasa şi mierea. Adaugă laptele, oul şi ingredientele uscate, apoi pune totul în tava de copt. Presară feliile de mere și
anasonul stea.
4 Dă la cuptor 45 min. Presară zahărul brun și servește.
Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici