Desert cu mere și mirodenii

desert cu mere si mirodenii

12 porții gata în 1 oră, 280 calorii per porție, 9 g grăsimi, 45 g carbohidrați

desert cu mere si mirodenii

Ingrediente necesare preparării desertului

4 buc anason stea, plus pentru ornat

25 g zahăr tos

225 g făină cu factor de creștere

1 linguriță mirodenii măcinate

1 linguriță bicarbonat

100 g fulgi de ovăz

4 mere acrișoare

2 lingurițe zeamă de lămâie

100 g unt ușor sărat

150 g melasă neagră, plus pentru stropit

125 g miere

50 ml lapte

1 ou, bătut

Zahăr brun pentru presărat

Cum prepari desertul cu mere și mirodenii

1 Încinge cuptorul la 2/150°C. Mărunțește anasonul stea cu zahărul tos, apoi combină cu făina, mirodeniile, bicarbonatul şi fulgii de ovăz.

2 Curăță 2 mere, răzuiește-le și combină-le cu ingredientele uscate. Curăță merele rămase și taie-le felii, apoi stropește-le cu zeama de lămâie.

3 Într-un vas încălzește untul cu melasa şi mierea. Adaugă laptele, oul şi ingredientele uscate, apoi pune totul în tava de copt. Presară feliile de mere și
anasonul stea.

4 Dă la cuptor 45 min. Presară zahărul brun și servește.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar