Desert cu limoncello
În alta variantă, poţi înlocui checul de lămâie cu pişcoturi.
300 g chec de lămâie, tăiat felii de 1 cm grosime
4 linguri lichior de lămâie – limoncello
350 g mure sau fructe de pădure decongelate
200 g cremă de ou
600 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
4 linguri lichior sau vişinată
Coajă de lămâie pentru ornate.
1 Aşază feliile de chec într-un bol şi stropeşte cu limoncello. Într-un vas de servit de 1,5 litri aşază două treimi din feliile de chec şi presară deasupra fructele- păstrează deoparte câteva pentru ornat – şi toarnă deasupra două trimi din crema de ou.
2 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Adaugă vişinată şi amestecă.
Aşază frişca peste crema de ou, presară checul rămas şi fructele păstrate deoparte.
Apoi toarnă crema rămasă şi presară coaja de lămâie. Dă la rece până în momentul servirii.