Care sunt principalele motive pentru care dorinţa ȋn cuplu se pierde?
Vârsta – odată cu avansarea în vârstă apar modificări ale libidoului. Nu doar că nu mai avem același chef ca la 25 de ani, dar apar diverse dureri de spate, de cap, care ne împiedică să ne gândim la sex ca înainte.
Copiii – în multe cupluri dorinţa se reduce drastic odată cu nașterea copiilor. Atenţia se canalizează pe nevoile celor mici, cei doi parteneri intră mai mult în rolurile de mamă și tată, uitând că sunt la rândul lor femeie și bărbat. Aceste situaţii duc la scăderea dorinţei ȋn cuplu și pentru că cei doi nu mai știu să se caute unul pe celălalt, să se descopere.
Stresul – la nivel mondial, stresul reprezintă principalul factor vinovat de scăderea dorinţei în cuplu. Nivelul crescut de stres este, de asemenea, implicat în diverse boli și tulburări fizice sau psihice. Cum să mai existe dorinţă când trebuie să ne împărţim ziua între ședinţe, telefoane, cumpărături, copii, treburi casnice și multe altele? La finalul zilei ne simţim epuizaţi și tot ce ne dorim este să ne întindem pe un pat ca să dormim liniștiţi.
Lipsa comunicării – atunci când partenerii nu își comunică nevoile într-un mod asertiv, nu ţin cont unul de nevoile celuilalt, nu își exprimă în mod deschis emoţiile și sentimentele, se ajunge ușor la dispute în cuplu, iar dorinţa este pur și simplu omorâtă. Iar sexul reprezintă un mod atât de simplu de a ne elibera de încărcătura negativă…
Lipsa iubirii – multe cupluri consideră că iubirea care i-a legat la început a dispărut odată cu trecerea timpului. În consecinţă, nu își mai doresc să aibă contacte sexuale.
Complexele de inferioritate – pot apărea odată cu apariţia vergeturilor și a kilogramelor în plus, cu declanșarea unor boli sau în urma unor accidente și traumatisme. Inevitabil, complexele de inferioritate duc la scăderea dorinţei ȋn cuplu.
foto: Shutterstock
Citește și:
De ce să citești reviste pentru femei?
Iată mormântul Sfintei Fecioare Maria aflat la Ierusalim
Ce este și cum te ajută MÂNA FATIMEI?