Iată mormântul Sfintei Fecioare Maria aflat la Ierusalim

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Mormântul Sfintei Fecioare Maria aflat la Ierusalim, unde se spune că a fost îngropată mama Mântuitorului este un loc de pelerinaj foarte căutat și iubit în Țară Sfântă.

Creștini din toate colțurile lumii vin an de an în pelerinaj la mormântul Maicii Domnului pentru a se ruga și reculege, convinși că rugăciunile lor le sunt ascultate și îndeplinite.

Mormântul se află săpat într-o galerie sub pământ, iar deasupra o bisericuță veche îngropată și ea stau mărturie de veacuri întru veșnică credință. În interior se ajunge coborând o scară din lespezi de piatră. Se spune că icoana așezată în spatele mormântului este făcătoare de minuni.

În nordul Grădinii Ghetsimani, într-o galerie subterană adânc săpată în piatră, cea mai sfântă dintre mame a fost depusă într-un giulgiu pe o lespede.  Mormantul este săpat dintr-o piatră aproape albă, scobită deasupra, în care fusese așezat trupul Maicii Domnului. Deasupra mormântului, Sfânta Elena a construit o biserică între anii 325-337. Peste câteva sute de ani mica bisericuță a fost distrusă în timpul invaziei perșilor. Reconstruită mai târziu, biserica a devenit mai apoi un loc respectat chiar și de musulmani, care n-au îndrăznit să distrugă mormântul mamei profetului Iisus.

Potrivit tradiției creștine, la scurt timp după îngropare, Maica Domnului a fost înălțată cu trupul la cer, pe lespedea de piatră rămânând veștmântul gol.

Pentru că în Noul Testament nu se specifică nimic despre mormântul Sfintei Fecioare Maria, de-a lungul secolelor s-au vehiculat multe teorii împărțite deopotrivă între Efes și Ierusalim, ca fiind locul de unde s-a înălțat prin puterea Fiului, Fecioara Maria.

foto: Shutterstock

Citește și:

Legenda Adormirii Maicii Domnului

Rugăciune către Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul, Episcopul Cizicului

Ce este și cum te ajută MÂNA FATIMEI?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate