CE SPUN DOCTORII: cele 8 lucruri pe care NU ar trebui să le introduci niciodată în vagin

Dacă euforia acestor zile festive pline de culoare și sclipici v-a stârnit simțurile, atunci s-ar putea să plănuiți câteva nopți fierbinți în viitorul apropiat. Iată ce NU trebuie să aduci în activitățile din dormitor, și mai ales, ce să NU introduci în vagin.

Se știe că vaginul are un Ph delicat, puțin acid – dar există lucruri care pot deregla PH-ul vaginului, provocând mirosuri neplăcute plus o serie de alte probleme serioase. Deși s-ar putea să ai chef să experimentezi ceva nou în acest sfârșit de an, este important să fii atentă când vine vorba de ceea ce… introduci în vagin.

Desigur, știm că există câteva lucruri pe care le putem introduce în vagin și care pot contribui la bunăstarea vieții sexuale, cum sunt lubrifianții farmaceutici. Tampoanele, de exemplu, pot fi introduse în interiorul vaginului pentru a opri fluxul de sânge în timpul ciclului menstrual.

Evident, când vine vorba de alte activități, mai intime, penisul, limba și degetele sunt, de asemenea, permise în vagin, precum și jucăriile sexuale – atâta timp cât sunt curate.

Lubrifianții sunt, de asemenea, permiși sau unele medicamente pentru afte care trebuie introduse în vagin, doar la recomandarea medicului ginecolog.

Dar aici, doctorii vor să tragă un semnal de alarmă și să dezvăluie care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le introducem niciodată în vagin.

Săpunuri de spălat pe mâini și geluri pentru corp

Ar trebui să evitați să utilizați produse parfumate atunci când vă curățați vaginul, deoarece vaginul nu are nevoie de ele. Pentru că interiorul vaginului se autocurăță cu secrețiile proprii, acționând ca o modalitate naturală de a scăpa de bacterii. Folosind chimicale pentru a spăla vulva poate perturba echilibrul natural al bacteriilor și poate duce la vaginoză bacteriană, afte sau chiar cistită. Dușurile vaginale care constau în pulverizarea unui amestec de substanțe lichide în vagin, trebuie folosite DOAR la recomandarea medicului. Adăugarea de lichid în exces poate schimba aciditatea naturală a unui vagin sănătos și poate chiar stimula o creștere excesivă a bacteriilor. Așadar, folosiți apă caldă, o cârpă moale și săpun delicat atunci când vă spălați pentru a evita iritația și a preveni infecțiile.

Apa

Deși este în regulă să vă curățați vulva cu apă, asta nu înseamnă că trebuie s-o introduceți în vagin cu ajutorul dușului sau a altor dispozitive. Acest lucru poate perturba bacteriile vaginale normale, așa că nu este recomandat să utilizați apa în interior. În nicio circumstanță jetul cu apă al dușului nu se introduce în vagin pentru a spăla interiorul, pentru că astfel, ceea ce face jetul dușului este să spele tot ce se află în vagin, inclusiv toate bacteriile sănătoase.

Suc de lămâie

Pe vremuri, bunicile foloseau sucul de lămâie pentru a curăța interiorul și exteriorul vaginului, dar s-a demonstrat că acest lucru este extrem de periculos din cauza nivelurilor ridicate de aciditate, care pot perturba echilibrul natural al pH-ului și flora vaginală. Sucul de lămâie provoacă iritații atât în ​​interiorul vaginului, cât și a vulvei. Nu numai că sucul de lămâie bogat în acid îți va irita zona intimă sau, în cazuri mai grave, va provoca arsuri sau abraziuni, dar riscul de infecție este extrem de mare. Vaginul are deja un nivel ridicat al pH-ului natural, între 3,8 și 4,5, având propriile bacterii naturale, astfel încât să se poată curăța singur. Sucul de lămâie ar putea duce la vaginoză bacteriană.

Jucării sexuale nedezinfectate

Înainte de a folosi jucăriile sexuale, verificați întotdeauna dacă sunt curate sau chiar curățați-le din nou pentru a fi în siguranță. Introducerea în vagin a oricărui lucru care este nedezinfectat cum trebuie poate cauza multe probleme, în special cu multe jucării fabricate din materiale sintetice, care, dacă nu sunt spălate corespunzător, ar putea dezvolta bacterii și micro-organisme periculoase. Mare atenție la jucăriile care folosesc baterii…

Obiecte ascuțite

A introduce ceva ascuțit în vagin este un mare NU, spun doctorii. Pentru că vaginul în interior are mai puține terminații nervoase – concepute pentru naștere – introducerea de obiecte ascuțite în el va provoca fără îndoială ruperea țesutului genital sensibil. Simptomele tăierilor vaginale includ usturime la urinare, durere, disconfort, mâncărime, arsuri sau, în cele mai grave cazuri, sângerare excesivă, amorțeală, furnicături și chiar leșin. Dacă nu vrei să fii pusă în situația delicată de a-i explica anumite lucruri din intimitate, doctorului tău ginecolog, atunci ține obiectele ascuțite departe de zona ta intimă!

Vaselină

Unii oameni ar putea crede că vaselina este doar un alt tip de lubrifiant, dar introducerea produsului petrolier în vagin ar putea provoca infecții, spun medicii. Spre deosebire de lubrifiant, vaselina va rezista mai mult în interiorul vaginului, determinând acumularea bacteriilor, provocând vaginoză bacteriană sau candidoză. În plus, în timpul actului sexual, moleculele de ulei vor descompune latexul prezervativului, făcându-l să se rupă, ceea ce ar putea duce la contractarea unei boli cu transmitere sexuală sau a unei sarcini neplanificate.

Șervețele umede parfumate

La fel ca săpunurile și gelurile pentru corp, șervețelele pot perturba Ph-ul vaginului. Dacă natura ar fi intenționat ca vaginul să miroasă a trandafiri sau a lavandă, ar fi făcut vaginul să miroasă a trandafiri sau lavandă…. Dacă ești îngrijorată sau nu-ți place cum miroase vaginul tău, atunci ar trebui să-ți contactezi medicul ginecolog.

Alimente

Toți medicii spun la unison să nu introduceți absolut nimic în vagin care ar putea provoca răni, infecții sau iritații. Luați de euforia momentului, unii oameni preferă să introducă produse alimentare precum ciocolata în preludiu… și asta este perfect sigur atâta timp cât ciocolată este păstrată pe pielea exterioară și nu introdusă în vagin!!! Dacă ciocolata ajunge în vagin, ar putea duce la infecții sau iritație, așa că aveți grijă și asigurați-vă că doar vă jucați… la exterior cu ciocolată.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex