Ce spun specialiștii: femeile vor ca șefii lor să fie… bărbați

shutterstock_550143553

Șefii… acei oameni mai mult sau mai puţin înţelegători, mai fioroși sau mai blajini, dar în faţa cărora trebuie să ne justificăm zilnic acţiunile de la serviciu. Sunt ei pe placul angajatelor? Studiile spun că bărbaţii șefi sunt în topul preferinţelor femeilor din România. Oare de ce?

Ce spun specialiștii: femeile vor ca șefii lor să fie… bărbați. Ce ȋi face pe bărbaţi să fie mai apreciaţi de către femei atunci cȃnd ocupă o funcţie de conducere?

            Puterea. De cȃnd e lumea se consideră că puterea aparţine bărbatului, sexului tare. Bărbaţii au alcătuit primele armate din istorie, au purtat războaie, au condus ţări. Ȋncă se păstrează mentalitatea conform căreia a pune un bărbat la cârma unei afaceri înseamnă să asiguri succesul ei. Femeile îi apreciază pe bărbaţii șefi deoarece dau întotdeauna senzaţia de putere, invincibilitate. Ei par a fi tot timpul într-o competiţie, iar prin această latură bătăioasă' le dau femeilor sentimentul că sunt în siguranţă la locul de muncă.

            Absenţa invidiei. Femeile consideră că bărbaţii șefi sunt mai ușor de acceptat deoarece nu sunt invidioși atunci când își cumpără o poșetă scumpă, o rochie nouă sau atunci când își iau concediu ca să plece pe o insulă exotică, în comparaţie cu femeile care deţin funcţii de conducere.

            Lipsa presiunii. Bărbaţii par a ști cum să motiveze femeile la locul de muncă, de la recompense financiare, pȃnă la zile libere plătite, ȋnvoiri. Cum să nu fie apreciaţi?

            Oferă atenţie. Pentru că apreciază femeile ȋn general, iar pe unele ȋn mod special, bărbaţii le fac să se simtă ȋn centrul atenţiei la locul de muncă, le admiră, le apreciază eforturile mai mult decȃt femeile șefe. Iar femeilor le place să fie admirate, uneori ajungȃndu-se la jocuri seductive ȋn toată regula.

            Dau senzaţia că oferă din puterea lor. Unele femei consideră că avȃndu-i aproape pe bărbaţii care le sunt superiori, pot avea acces la puterea pe care ei o deţin. Și le place.

            Nu au toane cauzate de hormoni. Sunt mici șansele ca un bărbat să ajungă la birou cu o falcă ȋn cer și una ȋn pămȃnt, cu ochii umflaţi după plȃns sau ȋnjurȃnd că i-a părăsit partenera. La femeile șefe, fluctuaţiile hormonale sunt mai des ȋntȃlnite deoarece stresul asociat unei funcţii de conducere contribuie din plin la astfel de modificări.

            Indiferent de rezultatele studiilor conform cărora femeile preferă să aibă bărbaţi șefi, adevărul este că liniștea la locul de muncă depinde de abilităţile de conducere ale superiorului, nicidecum de sexul pe care ȋl posedă.

foto: Shutterstock

Citește și:

Ce ar trebui să faci dacă îți dorești să fii fericită?

De ce să citești reviste pentru femei?

Insomnie nejustificată? Iată ce poate ascunde!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie