Curcan umplut, rumenit la cuptor

Curcan umplut
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 °C. Clateste curcanul si indeparteaza maruntaiele (pastreaza-le pentru sos). Sterge-l cu prosop din hartie.

2. Combina carnea tocata cu pesmetul si cimbrul si umple partea superioara a gatului cu amestecul. Pune in cavitate ceapa si asaza curcanul in tava de copt. Adauga apa de circa 1 cm, acopera cu folie si da la cuptor circa 18 minute pentru fiecare 500 g carne – nu uita sa socotesti si greutatea umpluturii. Din cand in cand, unge curcanul cu sucul din tava.

3. Pune ingredientele ramase intr-un vas pe foc si lasa sa fiarba pana cand scade si se leaga ca un sirop. Unge curcanul in ultimele 15-20 minute de rumenit.

4. Lasa sa stea la cald 20 de minute inainte de a portiona si a servi cu umplutura.

Timp de rumenit la cuptor, la semnul 5/190 °C
◆ 4-5 kg 21⁄2 – 3 ore;
◆ 5-6 kg 3 – 4 ore;
◆ 6-7 kg 31⁄2 – 41⁄2 ore;
◆ 8-9 kg 41⁄2 – 51⁄2 ore.

Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din carne de pasare