Curcan la cuptor cu mirodenii si Carnaciori cu bacon si rozmarin

Curcan, cuptor, mirodenii
1.
Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Amesteca untul, rozmarinul, cimbrul, usturoiul si coaja de lamaie, apoi asezoneaza cu piper. Fa un „buzunar“ intre piele si pieptul de curcan. Pune untul in acest buzunar, intinde-l bine peste tot pieptul si pune curcanul intr-o tava de copt.

2. Pune sferturile de lamaie si ceapa in interiorul curcanului, apoi leaga picioarele cu o sfoara. Toarna vinul si o ceasca de apa in tava, apoi freaca tot curcanul cu ulei.

3. Coace, neacoperit, 30 min. Acopera cu sosurile lasate in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora si 45 min, acoperind cu sos la fiecare 20-30 min. Creste temperatura la 6/200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min.

4. Ca sa verifici daca e gata, baga o scobitoare in partea cea mai groasa a pieptului si apasa. Daca zeama nu e inca limpede, mai coace 15 min si incearca din nou. Acopera cu folie si lasa 20-30 min inainte de a-l transa. Presara cimbru.

Carnaciori cu bacon si rozmarin

Intinde feliile de bacon cu muchia neascutita a unui cutit (pe un fund de tocat), apoi taie fiecare felie in jumatate. Infasoara carnaciorii in cate o jumatate de felie de bacon si infige cate o ramurica de rozmarin pe masura ce infasori. Pune-i pe o tava de copt si coace 15-20 min.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din carne de pasare