Cum să obții o floare de lotus dintr-o ceapă
Mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. Dar ce minunat este atunci când gustul bun este însoțit și de o prezentare pe măsură.
De data asta, vrem să te învățăm să pregătești ceapa sub forma unei flori de lotus. O poți consuma în loc de salată, lângă mâncăruri cu carne și mâncăruri pe bază de legume.
Așadar, ai nevoie de 4 cepe roșii medii, ulei de măsline și oțet balsamic. Curăță ceapa, apoi tai-o în jumătăți, apoi în sferturi și fiecare sfert mai taie-l o dată. Trebuie să obții 8 felii de ceapă. Atenție! Nu pătrunde cu cuțitul până la capătul celălalt al cepei. Cele 8 felii de ceapă nu trebuie să se răsfire, ci să rămână unite.
Odată tăiate toate cele 4 cepe, pune-le într-un bol, toarnă peste ele 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet balsamic și amestecă bine, pentru ca cepele să fie bine acoperite de acest dressing. Scoate cepele din bol și așază-le intr-o tava la o distanță destul de mare una de alta, întrucât, la cuptor, ele se vor desface.
După ce le-ai așezat în tavă, toarnă peste ele dressingul rămas în bol, apoi presară sare și piper. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și introdu-o la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. după scurgerea timpului, scoate tava și îndepărtează folia de aluminiu. Cepele ar trebui să fie deschise asemenea florilor de lotus și moi. Introdu tava pentru încă 5-10 minute la cuptor, de data asta fără să o mai acoperi cu folie, pentru a se rumeni.
Scoate cepele și așază câte una pe farfurie, alături de felul de mâncare principal.
Urmărește videoul de mai jos pentru a vedea mai clar cum se pregătește ceapa sub formă de floare de lotus.
Foto: captură video