Cum să faci cele mai bune vinete cu roșii. O rețetă absolut delicioasă

Vinetele sunt fără îndoială preferatele românilor, iar preparatele cu vinete sunt nelipsite de pe mese în sezonul cald. Din fericire, chiar dacă vinetele nu s-au făcut în totalitate în toate zonele țării, se găsesc cele din sere sau din import.

Rețeta de azi se prepară foarte ușor, este delicioasă, sățioasă, dar și foarte sănătoasă. Persoanele care nu țin post, pot adauga cașcaval pentru un plus de gust. Iată cât de ușor se prepară această rețetă:

Ingrediente:

  • 3 vinete mari
  • 500 g roşii
  • 80 ml supă de legume
  • 350 g caşcaval vegetal sau brânză vegetală
  • 4 căţei usturoi, pisaţi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală vinetele, după care îndepărtează cotoarele. Apoi, le tai rondele, condimentezi cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute. Încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi le prăjeşti după ce le-ai presat uşor ca să scurgi amăreala din ele. Le scoţi pe şervete absorbante, pentru eliminarea surplusului de grăsime. După care, le pui într-o tavă termorezistentă și le condimentezi cu sare, dacă mai vrei, şi cu piper, sau alte condimente după gust. Descojeşti roşiile, trecând uşor partea netăioasă a cuţitului peste pieliţă, apoi scoţi pieliţa şi le pui într-un vas şi le dai la blender.

Torni sucul de roşii, amestecat cu usturoiul şi supa de legume peste rondelele de vinete aşezate în straturi, în tavă. Razi caşcavalul şi presari peste vinete. Introduci tava la cuptor 20 de minute. Serveşti vinetele calde.

Poftă bună!

Citește și:

Salata libaneză de vinete – Reţetă de post

Pilaf cu cocos și vinete

Vinete la cuptor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete culinare